Horoskop i novac: Rak i Bik štede, Lav i Ovan najveće trošadžije

Podeli:

Ovnovima, Strelcima, Vagama i Lavovima kreditne kartice su najčešće opterećene do krajnjeg limita, dok na novac više paze Jarčevi, Bikovi i Rakovi.

Ovan troši impulsivno, a štedi kratko

Temperamentni Ovnovi su u stanju da potroše velike svote na ono što im se sviđa, čak i u situaciji u kojoj ne mogu to sebi da priušte. S obzirom da su impulsivni, retko će dva puta razmisliti pre trošenja, ali dobra je stvar što se posle kupovine retko kaju. Iako znaju da naprave plan štednje, toga se kratko drže, pa obično žive iznad svojih mogućnosti.

 

Bik je disciplinovan

Pripadnici ovog znaka cene sigurnost koju im novac pruža, pa najčešće imaju neki fond za crne dane. Povremeno troše i na luksuz, a mame ih putovanja, parfemi, lepa odeća i hrana. Promišljeni su i pre veće kupovine će obavezno proveriti cene na tržištu. Odlični su u štednji, pa znaju da iznenade okolinu s kupovinom novog automobila ili sakupljanjem veće svote novca.

 

Blizanci su često u dugovima

Njihov je moto “živi za danas” i time se vode i u finansijskim pitanjima. Iako mogu da zarade velike svote, još brže mogu da ih potroše. Novac je za njih sredstvo za ostvarenje zadatog cilja i ne pridaju mu sentimentalnu vrednost, pa nisu skloni štednji, a za finansijsku pomoć često se obraćaju bližnjima. Skloni su i riskantnim ulaganjima.

 

Rakovi su oprezni u trošenju

Pripadnici ovog znaka, već dok su mlađi, uče kako da zarade, ali i da štede novac. Prirodno su talentovani za finansije, a to im pomaže da i u trenucima krize ne očajavaju. Sposobni su za velike zarade, a puno će novca izdvojiti za ulaganje u imovinu. Baš u ovom znaku rođeno je najviše bogataša koji su sami zaradili novac.

 

Lav obožava da troši

Pripadnici ovog znaka obožavaju luksuz, a novcem ne časte samo sebe već i svoje bližnje. Često troše novac koji nemaju i zadužuju se, ali dobri su u pronalasku prilika za dodatnu zaradu. Čak i ako zarađuju manje od proseka, na Lavovima se to neće primetiti, jer će uz pomoć kreditnih kartica održavati privid “života na visokoj nozi”.

 

Device su oprezne

Kao i u drugim segmentima života, Device su oprezne s finansijama, pa su srećne ako ulažu u sigurne poslove ili čuvaju novac na računu za oročenu štednju. Kako su pesimisti, upravo je štednja njihov način osiguravanja od neizvesne budućnosti, ali ipak neće štedeti na poklonima za svog partnera.

 

Za Vage trošenje je porok

Trošenje novca u šopingu veliki je izazov za Vage, koje često izgube glavu i preteraju. Uvek im se sviđaju najskuplje stvari, od automobila do nameštaja, a radije će se nekoliko meseci odricati nego ostati bez onog što su hteli. Teško im je da štede, osim ako je to za unapred određeni cilj.

 

Kod Škorpije se nikad ne zna koliko novca ima

Za pripadnike ovog znaka pitanje finansija je privatno, pa čak i najbližima ne govore imaju li novca i koliko. Zbog toga su odlični u štednji, pa čak i sami zaborave koliko su stavili “sa strane”. Imaju dobru finansijsku intuiciju, pa im ulaganja mogu biti vrlo isplativa. Trude se da što više zarade, a retko će u životu biti trošadžije.

 

Strelcu se finansije poboljšavaju s godinama

U mlađim godinama, pripadnici ovog znaka su neoprezni s novcem, skloni su trošenju na gluposti, a privlače ih klađenje i nerazumna ulaganja. Iako mogu brzo zaraditi novac, oni ga još brže troše. Kako se često u životu nađu u situaciji bez “prebijene pare”, uče kako bolje da štede.

 

Jarac je sa novcem izuzetno promišljen

Pripadnici ovog znaka znaju koliko se treba potruditi da se novac zaradi, pa ga ne troše nerazumno. Koliko god voleli štedeti i imati tu vrstu sigurnosti, neće se povremeno odreći luksuza i nisu škrti. Štedljivost i odricanje uvek se isplati za pripadnike ovog znaka, koji u kasnijoj životnoj dobi nemaju strah od neimaštine već uživaju u onom što su stekli.

 

Vodolija u mesec dana ide od bogataša do prosjaka

Kreditne kartice su kao stvorene za Vodolije, koje bez njih ne bi znale da prežive. Ako imaju novca, trošiće ga na zadovoljstva, prijatelje i ono što im se sviđa, dok će ostatak meseca živeti u nemaštini. Razmišljanje o finansijama ih zamara, ali ipak nisu skloni sumnjivim ulaganjima. Dobro je ako je njihov partner neko ko zna s novcem.

 

Ribama novac ne predstavlja nešto važno

Iako su prirodno talentovane za sticanje bogatstva, Ribe često ne znaju da zadrže novac. Problem se javlja ako uđu u sumnjiva ulaganja ili previše često pozajmljuju novac. Potrebni su im finansijski saveti, kako bi iskoristili svoj potencijal i imali stabilnu, pa čak i odličnu finansijsku situaciju, jer će inače grcati u dugovima

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *