I horoskopski znaci imaju fobije

Podeli:

Nije važno da li verujete u horoskop ili ne, postoje interesantni strahovi koji prate sve horoskopske znakove. Zabavite se…

Ovan nije sklon zastrašivanju. Njega je teško uplašiti. On je mnogo impulsivan, pa kada njegova okolina vidi da je nervozan i bučan, sklanjaju mu se sa puta. Njemu su strašne situacije veliki izazov.

Bik je veliki materijalista i novac čuva kao “oči u glavi”. Shvatamo da je novac neophodan za život, ali bikovima je on izvor sreće i mentalne stabilnosti. Na smrt bi se prepao samo ako bi mu neko ukrao kreditnu karticu.

Blizanci su naučnici. Istraživali su strah od uboda i inekcija (tripanofobija), strah od ležanja (klinofobija) i strah od grmljavine (brontofobija) i oni poseduju sve ove fobije. O tome nikad nikome neće pričati, ali će uvek počinjati rečenicu sa “Čitao sam.. Znam ja to…” Ali kada dožive strah, nisu paničari već se ‘izvlače’ iz problema kako god znaju i  umeju.

Rakovi su na prvom mestu po posedovanju strahova. Od svega, svesno i nesvesno.  Posebno imaju strah od pasa (kinofobija) jer se na 24 stepenu raka nalazi zvezda Prokion koja nosi opasnost od ujeda. Plaše se prosjačkog štapa, a najviše samoće. Nezgodno je imati raka za sagovornika, jer su surovo realni i mnoštvo akcija miniraju svojim strahovima.

Lavovi strahuju od gubitka glavnog položaja na poslu ili gubljenja autoriteta u društvu. Navikli su da budu lideri i kada bi im se strah ostvario, smatrali bi to smakom sveta.

Devicu nerad, nepravda, loša organizacija, nepoštovanje zakona najviše izbacuje iz takta. Od toga se ježe i uvek strahuju da će zapasti u baš takvo okruženje.

Vage se plaše starosti i gubitka lepote i svesno se trude da prolaznost zadrže što više mogu. Njihov najveći strah od nedostatka vere u ljubav, pravdu,dobrotu, lepotu i radost. Monofobija (strah od samoće) je njihovo drugo ime.

Škorpije uživaju u svojim fobijama više nego iko. Nemaju strah od smrti jer jedva čekaju da se suoče sa tim trenutkom. Ni strah od bolesti nemaju, niti od hiruških zahvata. Svoje prijatelje vole da suočavaju sa svim strahovima sveta kako bi bili pripremljeni na to šta sve može da im se desi.

Strelčevi se plaše organizacije, planiranja i društvenih stega. Ne mogu pomiriti sa postojanjem bračne zajednice, čiji pristalica, kako tvrde, nikad neće biti.

Jarčevi su velike škrtice. Dele iste strahove sa Rakovima (strah od gubitka novca), s tim što strah od samoće Jarca vodi u želju da budu sami i da uživaju u tome. Smatraju da strahove treba sami da otklone.

Vodolije se boje okova. Sigurnost, povezanost i poverenje su za njih strane reči koje nikada neće savladati. Čim osete da su upecani, počinju sa izjavama: “Previše rano je sve ovo krenulo. Može neka pauza malo??“

Ribe su sanjari i vole da vode svoj paralelni imaginarni život u glavi jer tamo nema surovih ljudi koji ih mogu povrediti. Vrlo su nežne i najviše se plaše neuzvraćene ljubavi. Zbog toga i vole da pobegu od stvarnosti, uživajući u zamračenoj prostoriji.

(onaportal.com)

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *