Dobila otkaz jer je kriva za erekciju poslodavca!

Podeli:

Zubar je rekao da je njeno oblačenje krivo za erekciju na poslu,kao i da se oseća kao kada ima lamborgini u garaži koji nikada ne vozi.

Kriva jer je previše zgodna!

Naime, sud u Ajova Sitiju odlučio je da je poslodavci imaju pravo da otpuste zaposlene radnice ukoliko smatraju da su previše zgodne i privlačne.

Presuda se odnosila na neuobičajen slučaj u kojem je zubar Džejms Najt otpustio Melisu Nelson. On je odlučio da otopusti mlađu saradnicu jer je ona bila veoma atraktivna i to je ugrožavalo njegov brak.

Porota je odlučila da stane u njegovu odbranu i to je prva takva presuda u sličnim slučajevima u istoriji američkog pravosuđa, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Sudija Edvard Mensfild je rekao da nije došlo do kršenja ljudskih prava zasnovanih na rodnoj diskriminaciji i otkaz je zasnovan na emocijama i osećanjima, a i na želji zubara da sačuva svoj brak.

S druge strane, advokatica tridesetdvogodišnje Nelson, smatra da sud šalje pogrešnu odluku.

“Ova porota poslala je poruku ženama Ajove sa stavom da muškarci ne mogu da budu odgovorni za svoje s-ksualne želje, i da žene Ajove treba da budu te koje će paziti na s-ksualne želje svojih šefova”, kazala je advokat Pejdž Fidler.

Nelson je u ordinaciji zubara Najta bila zaposlena deset godina, ali su problemi počeli tokom poslednjih nekoliko meseci, kada je Najt uočio da se ona oblači sve izazovnije. Otkazu je prethodio i niz diskutabilnih komentara poput onog kada je Najt zaposlenoj rekao da je njeno oblačenje krivo za njegovu erekciju na poslu ili kada je, komentarišući njen s-ksualni život, rekao da je to “kao kada imaš lamborgini u garaži koji nikada ne voziš”.

Zanimljivo je da su u poroti sedeli samo muškarci.

kurir.rs/Foto:pixabay

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *