DOKTOR OPLODIO SVOJE PACIJENTKINJE VLASTITOM SPERMOM Ali neće u zatvor jer to nije zakonom zabranjeno!

Podeli:

Bivši doktor za neplodnost iz američke države Indijane, optužen da je svoje pacijentkinje oplođivao vlastitom spermom, na sudu je priznao da je u istrazi lagao, ali ipak zbog toga neće u zatvor, javlja Fox News. Donald Klajn (79) od suda je dobio tek jednogodišnju suspenziju.

Kad je prvi put optužen da je u tretmanima koristio vlastitu spermu, isprva je odbacivao optužbe. Ali, 18 meseci kasnije priznao je da je koristio vlastitu spermu kad ona od donora nije bila dostupna. Doktor je to, pretpostavlja se, učinio pedesetak puta.

Doktor je izbegao zatvorsku kaznu jer zakon Indijane ne brani lekarima za neplodnost da koriste vlastitu spermu.

Testovi utvrđivanja očinstva pokazali su da je Klajn, inače u penziji od 2009., verojatno otac najmanje dvoje dece svojih pacijentkinja, ali dodatni DNK testovi mogli bi pokazati da je takve dece verojatno i puno više, čak dvadesetak.

Neka od te dece već su odrasli ljudi koji su se obratili sudu 2014. godine kad su posumnjali da je doktor u lečenju neplodnosti koristio vlastitu spermu. Sud je zabeležio šest slučajeva iz sedamdesetih i osamdesetih godina u kojima postoji sumnja da je doktor otac tada začetoj deci. Svojim je pacijentkinjama rekao da su primile spermu medicinskog osoblja ili studenata medicine, te da isti uzorak sperme nije korišten više od tri puta.

‘Kad neko ovako prevari drugu osobu, pogotovo ako se radi o lekaru, mora preuzeti odgovornost. Želim da ovo od čisto etičkog, postane i zakonsko pitanje’, rekla je Liz, jedna od oštećenih.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *