Tinejdžerki ide krv iz očiju, ušiju i prstiju!

Podeli:

Sve je počelo 2013. godine kada je krv počela da joj curi iz očiju. Sad se to proširilo i na uši, jezik, nos, vrhove prstiju i kosu

Specijalisti iz svih grana medicine nikako ne mogu da shvate o kakvoj bolesti bi moglo da se radi kod 17-godišnje Marni Harvej iz Velike Britanije.

Ona pati od misterioznog stanja u kojem joj pet puta dnevno gusta krv izlazi iz očiju, ušiju, nosa, jezika, vrhova prstiju (ispod noktiju) i iz kose. Sve je počelo 2013. godine kada je krv počela da joj kaplje iz očiju. To se nastavilo svaki dan i proširivalo na druge delove tela.

Sad je toliko iscrpljena da jedva izlazi iz kuće. Odlučila je svoju priču da podeli s javnošću jer se očajnički nada da će se naći neko ko bi joj pomogao da to prestane.

Bila je na mnogim pretragama, ali odgovora nema. Doktori su joj u početku savetovali da promeni ishranu, da izbaci mlečne proizvode pa šećere, pšenicu, čokoladu itd., ali i dalje se ništa nije menjalo. Testitali su je na mnoge bolesti pa čak i tumor na mozgu, ali nalazi su bili dobri. Ipak, njoj je postajalo sve gore.

011-300x203

Prošle godine u julu se probudila, a jastuk je bio sav krvav. Prestravljeno je izjurila iz sobe tresući se od straha . Počela je da je da krvari i iz ušiju i nosa i ispod noktiju, a poslednjih nekoliko nedelja krv joj izlazi i iz jezika i iz kose. Doktori je zovu “Misteriozna devojka”

“Krvave suze izlazile su iz mog desnog oka. Imala sam krv po celom licu i osećala sam probadajuću bol iza očiju. Osećala sam se kao da propadam. Moji roditelji, brat i sestra počeli su da vrište nakon što su me videli. Brat je pozvao hitnu pomoć”, prisetila se Marni kako je to izgledalo prvi put te 2013. godine.

011-300x203

Pre toga naglo je počela da se osećati loše i iskašljavala je krv. Bila je na snimanju pluća, ali sve je bilo u redu. Vremenom je počela da pati i od jakih migrena zbog kojih je izostajala iz škole nedeljama. Samo je ležala u svojoj sobi u mraku i čekala da joj bude bolje. Hitna pomoć ju je nekoliko puta vozila u bolnicu, ali su je brzo i vraćali jer ne znaju što joj je i kako zaustaviti krvarenje.

“Pre sam skoro svaki dan izlazila s prijateljima, a sada me strah izaći iz kuće. Krvarim pet puta na dan i osećam se kao da mi je život na čekanju. Pre, dok je krv curila samo iz očiju, mogla sam to nekako prikriti sunčanim naočarima, ali više ne mogu”, ispričala je i dodala kako uz to svaki dan pronalazi modrice po celom telu koje su bolne na dodir.

(Daily Mail)

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *