Zaboravila da izvadi tampon i zamalo umrla

Podeli:

Emili Penkurst, studentkinja iz Velike Britanije, zbog tampona koji je zaboravila da izvadi čitavih devet dana mogla je da umre.

Naime, ona je simptome poput groznice i glavobolje pripisivala stresu tokom finalnih ispita, a uzrok je bio sasvim drugi.

U nadi da će pomoći drugim mladim devojkama, potisnula je stid koji oseća i ispričala kako je doživela toksični šok.

“To je za mene bio izuzetno stresan period na fakultetu. Imala sam česte vrtoglavice, visoku telesnu temperaturu i konstantne glavobolje, ali sam mislila da je sve to zbog stresa. Međutim, primetila sam da sam počela da krvarim, a nije trebalo tada da dobijem menstruaciju.”

Njena mama ju je posavetovala da se istušira i proveri da nije slučajno zaboravila da izvadi tampon, što je ona i uradila. Ispostavilo se da je mama bila u pravu i tampon koji je izvadila je veoma neprijatno mirisao i bio je potpuno crn.

Roditelji su je odmah odvezli u bolnicu, gde su joj rekli da ima sve simptome sepse i da ne bi preživela još jedan dan sa tim tamponom u sebi.

Infekcija na svu sreću nije zahvatila vitalne organe, ali je izazvala sindrom toksičnog šoka zbog kog Emili sada koristi štake za hodanje kako bi ojačala noge.

Ona je želela da podeli svoje iskustvo kako bi njena priča bila opomena drugima da brinu o zdravlju i da ne uzimaju svoj život “zdravo za gotovo”.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *