Kako da se rešite mirisa duvana

Podeli:

Niko ne voli da sedi u zadimljenoj i zagušljivoj prostoriji, bilo da su u pitanju pušači ili nepušači.

Ukoliko ste imali goste nakon kojih vam je oblak dima ostao u kući, pokušajte sa nekim od sledećih trikova i rešite se mirisa duvana za čas.

Sirće i aktivni ugalj

U nekoliko manjih posuda sipajte malo vinskog sirćeta ili stavite grumenčić aktivnog uglja i ostavite ih u prostoriji u kojoj se pušilo. Ugalj i sirće upijaju i neutrališu neprijatne mirise, jedino o čemu treba da povedete računa je da ih držite podalje od domašaja dece.

Osveživači u kesici

Odeća i kosa najbrže upijaju duvanski dim, a ako se već desilo da su vam jakna, šal i rukavice bili u zadimljenoj prostoriji prvo ih dobro provetrite, a zatim ih ostavite preko noći u plastičnu kesu u koju ste stavili mirišljave maramice ili osveživače u kesicama.

Pesak za mačke

U pepeljaru sipajte malo običnog ili, još bolje, mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona

Dim cigareta dugo se zadržava u zavesama, nameštaju, pa čak i tepisima. Pokušajte da uveče, pre nego što krenete na spavanje, pospete malo sode bikarbone po tepihu, garnituri za sedenje i zavesama, a zatim ujutru usisajte celu prostoriju.

Peškir i sirće

Prvo izluftirajte prostoriju, a zatim umočite peškir ili kuhinjsku krpu u sirće. Ocedite peškir i nekoliko minuta mašite njime po prostoriji. Možda zvuči šašavo, ali veoma efikasno uklanja neprijatne mirise.

Kurir/FOTO:pixabay.com

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *