Ne bacajte vodu od pirinča, višestruko je korisna

Podeli:

Ako ovih dana želite da jedan od vaših obroka bude kuvani pirinač, ne bacajte vodu nakon kuvanja ove namirnice.

Ne bacajte vodu od pirinča, višestruko je korisna

Procedite je, a potom ostavite u frižideru da se ohladi jer može da vam posluži na više načina.

1. Poboljšava kvalitet vaše kose

Operite kosu šamponom kao što to obično radite, a onda na nju nanesite pirinčanu vodu. Sačekajte dva do tri minuta, a potom isperite. Kosa će biti sjajnija i svilenkastija.

2. Čini kožu lepšom

Pirinčana voda ne čini samo kosu atraktivnijom već blistavost daje i koži. Za negu lica koristite je na ovaj način: dobro operite lice mlakom vodom, pamučne tufere natopite pirinčanom vodom i stavite ih na kožu lica.

3. Lek za upale

Među zapaljenjskim procesima koje ova voda leči, nalazi se i ekcem. Kad se malo pirinčane vode stavi na površinu na kojoj se nalazi javilo zapaljenje kože, deluje umirujuće. Postupak treba da se ponavlja sve dok se ne dobije željeni rezultat. Ova voda može da pomogne i onima koji se bore sa aknama. Za njih je sledeći savet: tufer se prvo natopi njome i potom stavi na problematičan deo lica kako bi se ublažila upalu i crvenilo.

4. Rešava vas dijareje

Na spisku problema koje rešava nalazi se i dijareja. Ukoliko vas muči ovaj stomačni problem, pripremite sledeći napitak: prstohvat soli sipajte u pirinčanu vodu. Popijte ovu smesu i trebalo bi da vam bude bol

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *