NIŠTA SE NE MOŽE SAKRITI. DVA KLIKA I ZNATE SVE: Ovaj sajt će za vas pronaći bukvalno SVE O SVAKOME NA FEJSU

Podeli:

Internet stranica Stalkscan dozvoljava znatiželjnim ljudima da otkriju privatne informacije o određenoj osobi koja ima profil na Fejsbuku.

Stalkscan korisnicima na uvid daje sve informacije koje Fejsbuk tretira kao javne, ali ne tako lako dostupne.

Nakon unosa URL adrese profila koji želite da proverite, Stalkscan pročešlja Fejsbuk i znatiželjnoj osobi prezentuje sve podatke.

Činjenica da alat tako funkcioniše znači da proveru javno dostupnih podataka možete napraviti na svom, ali i na svakom drugom profilu. Korisnik kojeg želite da proverite ne mora biti vaš prijatelj da biste saznali koje je informacije o sebi ostavio na Fejsbuku.

Stalkscan zbog te činjenice tvrdi da ne krši Fejsbukove postavke privatnosti.

Međutim, većina tih informacija koje sajt pronađe možda nisu namerno javne već su plod nesmotrenog kretanja po Fejsbuku.

Ako ste pre nekoliko godina komentarisali nečiju sliku, taj ćete komentar verovatno teško pronaći samostalnim istraživanjem, međutim Stalkscan će vam sve takve i slične informacije uredno prezentovati.

Pronalaženje i prezentaciju tih podataka omogućava Fejsbukovo “graph” pretraživanje. Predstavljeno 2013. godine, namena “graph” pretraživanja bila je olakšavanje pretraživanja informacija kao što su najdraži filmova osoba iz vašeg grada.

Međutim, ubrzo nakon prezentacije “graph” pretraživanja mnogi su počeli da koriste to kako bi pronašli informacije koje određeni korisnici ne žele javno da prikazuju.

Fejsbuk svojim korisnicima nudi mogućnost skrivanja profila od pretraživanja te je korisno proveriti podešavanja privatnosti kako biste videli ko vašu aktivnost na Fejsbuku može videti.

Kurir

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *