Ovi ljudi su zaradili milione na Youtubeu za samo nekoliko meseci (VIDEO)

Podeli:

12 najplaćenijih YouTubera ove godine zaradilo je preko 70 miliona dolara.

Fasinantno zvuči podatak da je 12 najplaćenijih YouTubera ove godine zaradilo preko 70 miliona dolara!

I ove godine listu najplaćenijih YouTube zvezda predvodi švedski megapopularni gejmer Feliks Kjelberg, poznatiji kao PewDiePie. Više od 50 miliona pretplatnika su mu gledanjem njegovih videa obezbedili zaradu od 15 miliona dolara, što je 20 odsto više nego prošle godine.

Pored toga, PewDiePie je izdao i knjigu “This Book Loves You”, koja je prodata u 112.000 primeraka, a počeo je da svoje snimke emituje i u sklopu YouTube Red-a, gde se gledanje sadržaja naplaćuje, što je neminovno uticalo na povećanje njegove zarade.

Drugi na listi najuspešnijih je Roman Atvud, koji je svojim šaljivim podvalama ove godine na YouTube-u zaradio oko osam miliona dolara. Treća je Lili Sing, kanadska reperka i komičarka sa zaradom od 7,5 miliona dolara. Četvrtu poziciju zauzima kanal Smosh, koji je komičarima Ianu Hekoksu i Danielu Pedilu doneo sedam miliona dolara, dok je na petom mestu Rozana Pansino koja je emisijom o kuvanju “Nerdy Nummies” zaradila šest miliona dolara.

Prema Forbsovoj listi, 12 najpopularnijih ličnosti je na svojih deset YouTube kanala u ovoj godini zaradilo 70,5 mili0na dolara, što je 23 odsto više nego prošle godine.

Ostala imena na top 10 listi su:

– Markiplier (Mark Fišbah) – 5,5 miliona dolara

– German Garmenida – 5,5 miliona dolara

– Rhett and Link – 5 miliona dolara

– Kolin Bolindžer (Miranda Sings) – 5 miliona dolara

(Telegraf.rs)

 

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *