Pazite šta objavljujete na društvenim mrežama

Podeli:

Dok jednima društvene mreže služe za opuštanje, drugima su mape za prevare i manipulacije.

DOK jednima društvene mreže služe za opuštanje, drugima su mape za prevare i manipulacije. Mnoge stvari koje objavljujete na “Fejsbuku” za neke su informacije od zlata. Da ne biste ostavljali tragove lopovima i prevarantima, budite oprezni i nastojte da javno ne otkrivate sledeće sadržaje:

Datum i mesto rođenja

Iako je lepo kada vam prijatelji upute čestitku na društvenim mrežama, nije baš uputno da svi znaju kada ste i gde rođeni. To je kao da ste lopovima otkrili sigurnosne podatke bankovnog računa, jer preko tih informacija lako se stiže do matičnog broja.

Kućna adresa

Objavljivanje ovog podatka je putokaz i do onih koje ne želite da vidite na svom kućnom pragu, tako da dobro razmislite pre nego što ga obelodanite.

Putovanja

Svi vole da se “čekiraju” sa nekog lepog mesta, ali baš to čekaju potencijalni lopovi – da saznaju u kom trenutku ste na putu, pa da vas “posete”.

Mamino devojačko prezime

Ovaj podatak se obično nalazi u odgovoru na jedno od sigurnosnih pitanja na većini internet stranica – od elektronske pošte preko kreiranja profila na društvenim mrežama do otvaranja kreditnih kartica.

Novosti

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *