VELIKA NOVOGODIŠNJA FACEBOOK PREVARA: Ako vam se pojavi ova opcija, nemojte nikako da KLIKNETE!

Podeli:

Iako je ”Year in review” zvanična Facebook opcija, ovakve aplikacije nisu!

Svake godine u poslednjoj nedelji u decembra Facebook svojim korisnicima omogućava da opcijom ”Year in review” dobiju video koji predstavlja kompilaciju deset najpopularnijih ličnih fotografija u godini na izmaku ,ali iza ove mogućnosti krije se ozbiljna opasnost.

Neki korisnici su dobili ponudu da lajkuju i šeruju stranicu koja će im omogućiti da aktiviraju ”Year in review”. Kako to može da izgleda pogledajte na slici ispod.

Iako je ”Year in review” zvanična Facebook opcija, ovakve aplikacije nisu! Ovakvi zahtevi koje dobijate na Facebooku imaju za cilj da vas namame u nešto što bi moglo da ozbiljno ugrozi vašu bezbednost na internetu.

Da još jednom naglasimo, nije potrebno da lajkujete ili šerujete bilo koju aplikaciju da biste na kraju godine aktivirali ”Year in review” . Sve ostalo može da predstavlja trik kojim bi hakeri potencijalno mogli da dođu do vaših ličnih podataka i zloupotrebe ih.

Kada dođe pravo vreme, a to je poslednja nedelja decembra, Facebook će vas obavestiti da je ”Year in review” opcija aktivirana, a vi ćete moći da uživate u vama najznačajnijim fotografijama iz 2016. godine.

(Telegraf.rs)

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *