Ispovest ostavljene žene: Šutnuo me pred svadbu, treba da mu se zahvalim!

Podeli:

Di Ana Pisari otkrila je za Hafington post kako je najveći gubitak u svom životu pretvorila u pobedu.

“Na početku tridesetih živela sam život iz snova. Imala sam idealnu težinu, radila za sjajnu agenciju i planirala savršeno venčanje. Delovalo je kao bajka. A onda se jednog ponedeljka uveče sve promenilo. Devet meseci pre mog venčanja došla sam kući i zatekla verenika kako sedi sa bolešljivim izrazom na licu”, priča Pisari.

 

“Pitala sam ga da li je bolestan. Umesto toga samo je ispljunuo ‘ne možemo da se venčamo”, priča žena kojoj se ceo život srušio.

 

Sumnjala je da je njen dragi našao drugu, ali on je to žestoko poricao. Nakon pet godina veze, doma i zajedničkog psa borila se da shvati u čemu je problem.

 

“Sve što sam dobila od objašnjenja bilo je ‘žao mi je, žao mi je’, propraćeno plakanjem. Očajna, naglas sam zapitala zbog čega sve mora da boli. Pokupila sam se i otišla iz stana. Najviše me boli sećanje na tišinu nakon što su se vrata zatvorila. Uletela sam u taksi na sred ulice, pala na sedište i počela da jecam. Taksista me pe pitao ‘gospođo, da li je neko umro, jako mi je žao’, odogovorila sam mu ‘mislim da sam ja.”

 

Tog trenutka shvatila je problem. Počela je da se preispituje. A rešenje je iskočilo u periodu očaja, kada je čak otišla kod vidovnjaka po odgovore.

 

“Ima jedna pesma ‘Landslide’ u kojoj stih kaže ‘bojala sam se da se promenim jer sam život izgradila oko tebe’. To je bilo to. Izgradila sam život oko drugih ljudi. Oko njihovih očekivanja. Samo sam tražila potvrdu u njihovim očima. Da, savršen stan i verenik su bili lepi ali ja nisam bila ispunjena, htela sam da mi drugi kažu da to jesam”. Onda je počela da radi na sebi.

 

“Shvatila sam da sam pametna. Da je normalno imati mane i da treba da oprostim sebi. Ukratko, postala sam realna prema sebi”.

 

Ona priča “biću srećna kada” je mit. Sreća počinje odmah. Ovde i sada.

 

Bilo da ste udati ili ne, imate savršeno telo ili ne, novac u banci ili nulu, koga briga? Toliko sam se izgubila u poteri da sam ostala bez ljubavi i pronašla sebe. I tako mi je drago što jesam.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *