Ispovest:PROKLELA ME VEŠTICA: Svekrva hoće da me rastavi od muža!

Podeli:

Mislili ste da su veštice samo glupost? Velika greška, ne samo što postoje, nego i rade u Beogradu i okolini, a svoje usluge naplaćuju skupo!

Naša sagovornica misli da je pala pod uticaj zle veštice!

Una Stojčević je u braku već tri godine, pre toga su ona i suprug bili u vezi dve godine, a ona je za to vreme upoznala celu njegovu porodicu, i svi su je zavoleli. Međutim, suprug joj je pre godinu dana otišao da radi u Rusiji, i tada su njeni problemi počeli.

Ostala je sama u kući sa svekrom i svekrvom. “Oduvek su bili divni prema meni. Mojim roditeljima nikad nije bilo dovoljno stalo do mene, tako da sam njih dvoje zavolela kao su mi rod rođeni. Međutim, kad je Bojan otišao u Rusiju, stvari su počele da se menjaju.”

Svekar je postao nezainteresovan za razgovor, a svekrva naprasita. Komšinice su počele da prekidaju razgovore kad naiđe Una. Ništa joj nije bilo jasno. A onda ju je nazvao suprug.

“Una, o čemu se radi? Majka je počela da mi priča kako joj radiš o glavi! Da joj bajaš u hranu, i vezuješ vrećice sa vradžbinama po kući!”

Vrećice sa vradžbinama? Una nikad nije verovala u vradžbine, ali jeste pravila vrećice sa lavandom i mentom, za ormane. A volela je i da pali mirišljave sveće… Samo, nikad joj nije palo na pamet da joj je svekrva na taj način sujeverna.

Objasnila je suprugu o čemu se radi, na šta se on nasmejao, i zamolio je da objasni njegovoj majci o čemu se radi, pre nego što stanje u kući postane ozbiljno.

Nije bilo tako lako. Ona je objasnila, ali izgleda da je to samo pogoršalo stvari. Suprug je bio na njenoj strani, ali već je bilo prekasno.

“Ti si lagala! Lagala si za sve!” počela je svekrva da urliče na nju. “Sve sam saznala od veštice. Išla sam čak u Ripanj, ali ona te zna! Sve je znala o tebi, i sve mi je otkrila! Veruj mi na reč, razvešću te od mog sina do kraja godine!!!”

Ništa joj nije bilo jasno, ali…

“Počele su da mi nestaju stvari. Nestala mi je četka za kosu, i neke fotografije sa venčanja.”

Raspitala se kod mlađih komšinica, i saznala da joj je u kući bila gatara, i da je čarala protiv nje. Takođe je saznala da je svekrva odnela one slike kod veštice u Ripanj, koja ju je proklela.

“Svekrva je tamo trošila pare koje je Bojan slao iz Rusije. Rešila sam da prestanem da joj dajem taj novac. Pokušavamo da uštedimo dovoljno da otvorimo restoran.”

To što je prestala da joj daje novac nije pomoglo. Više puta se budila i sna osećala miris paljevine u sobi. Misli da joj svekrva pali vrećice sa vradžbinama pred vratima. Počela je da nalazi nekakve konce sa grančicama među svojim stvarima.

“Inače ne verujem u gatare i veštice, ali polako počinjem da paničim. Sve češće se svađam sa mužem. Možda sve bude bolje kad se vrati, ali počinjem da se plašim. Šta ako me svekrva odvoji od čoveka kog volim? Šta ako su me urekle da postanem jalova???”

Na kraju je i sama otišla kod “bele gatare”. Ova joj je rekla da sačeka da joj se muž vrati, a onda na prvi mlad mesec, da umoči burmu u svoju mentrualnu krv, pogleda muža kroz nju i pročita bajalicu koju je dobila.

Lako je reći da je sve to sujeverje, ali ne verujem da bi bilo kome bilo svejedno da ovo počne da mu se događa… Znate li vi nekog ko je imao ovakvo iskustvo?

Nadlanu / T.D.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *