Sa 36 godina sam prvi put imala s-ks: Dobila sam kompliment zbog koga mi je sve PRESELO!

Podeli:

Na šetnji na kojoj sam bila sa tadašnjim dečkom sa kojim sam izgubila nevinost, sećam se da sam mu bezobrazno, kako sam ja to mislila, predložila s-ks u šumi. Prevrnuo je očima jer je to već sto puta prošao. Sledećem dečku predložila sam s-ks u kolima. Nimalo uzbuđen, rekao mi je da je to vrlo neudobno.

 

To su, mislila sam, neizbežne posledice mog kasnog starta po pitanju s-ksa. Većina ljudi već je prošla kroz te lude faze, a ja sam bila neiživljena. Zato sam očekivala da mi sleduje samo loš i dosadan s-ks, kao i neprijatan s-ks, kao onaj kada sam slučajno šutnula partnera u lice dok smo izvodili pozu “69”.

 

Ipak, bilo je tu i dobrih stvari. Nisam morala da čekam roditelje da me pokupe sa sastanka, nisam morala da se mlatim noćnim prevozom, nisam morala da se ikome pravdam, niti da se srećem sa roditeljima mojih momaka u stanu. Možda sam bila neiskusna u vezi s-ksa, ali sam odrasla osoba. Moja produžena nevinost značila je da nikada neću važiti za zavodnicu, ali neću biti ni veštica, promiskuitetna ili MILF.

 

Šest godina nakon što sam izgubila nevinost, rešila sam da naučim da jedrim. Upisala sam kurs gde se učilo jedrenje na istorijski način, a posadu su činili mladići iz Skandinavije. Sa par njih sam delila kabinu. Naravno, usledilo je i sparivanje.

Kada sam završila u krevetu sa prvim mornarom, bio je to jedan plavooki momak, 12 godina mlađi od mene. Mislila sam da me želi uprkos mojim godinama. Zato sam bila potpuno zatečena kada mi je rekao “Znaš šta je najs-ksepilnije u vezi sa tobom?” “Šta?”, pitala sam mazno.

– Tvoje bore na grudima – glasio je odgovor.

 

Bore na grudima? Bila sam užasnuta. On se uopšte nije potresao.

– Divne su. One su dokaz tvog iskustva – rekao je dok je prelazio prstima preko njih. Jesam li to ipak ušla u kategoriju “starije žene” iako imam iskustva koliko i prosečna tinejdžerka?

 

Godinama pre toga, dok sam još bila devica, rešila sam da nikada ne poričem niti negiram kada mi neki muškarac da kompliment na račun tela. Rešila sam da nikada neću da krijem ndelove tela koji mi se manje sviđaju kao neka klinka. Zato ni ovom mornaru nisam ništa rekla. Naterala sam sebe da to prihvatim i shvatim kao kompliment.

 

Ja sam, dakle, u svega par godina prešla iz kategorije neiskusne device u kategoriju starijih žena. Prosečnim ženama za to treba tri decenije. Par nedelja kasnije, tom svom plavookom mornaru priznala sam da mi se dopada drugi frajer, mornar koji je imao jedva 20 godina.

– Ne kajem se nešto puno što sam toliko čekala na prvi s-ks. Ali deo mene žali za iskustvima koja nisam imala. Ne znam kako je to moguće, ali nedostaju mi stvari koje nikada nisam doživela – rekla sam mu. To su, između ostalog, bili i mladi ljudi.

 

– Pa samo ga pitaj – rekao mi je podsmešljivo. Da samo pitam?! To sam i uradila. Kada sam rekla tom klincu šta hoću od njega, samo me je pitao “kad?”.

Tih 30 minuta u kabini koje smo proveli zajedno bili su nešto najbolje u mom životu. Nije to bila noć kada sam se grčevito uhvatila za mladost koja mi izmiče. Radilo se o tome da sam ovim rekla “da” na sve stvari koje sam sebi poricala i uskraćivala.

 

Taj isti impuls me je pratio i na jednom ostrvu blizu Afrike, gde sam dane oprovodila u društvu mog plavookog mornara, jednog joga instruktora od 19 godina i mladog surfera. Bilo je sjajno, igrali smo se i praćakali u moru kao klinci. A onda je bilo vreme za povratak u apartman. Ja sam ostala poslednja u vodi i grozila sam se trenutka kada treba da izađem i prošetam do mesta gde sam ostavila maramu. Osećala sam se golo i izloženo. Ranjivo. Ali, naterala sam sebe da uspravno odšetam do njih.

 

Sa maramom obmotanom oko tela, okrenula sam se ka suncu i cedila poslednje kapi vode iz kose. Moj mornar stajao je blizu mene. Pribio se skroz uz mene i nasmešio se.

– Šta je bilo? – pitala sam.

– Znaš ti – rekao mi je.

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *