Spavala sam sa bivšim dečkom moje kćerke!

Podeli:

Leto mi je oduvek bilo najdraže godišnje doba. Približavao se moj godišnji odmor i jedva sam čekala da uskočim u svoje teksas šorts i majičicu.

 Radila sam u advokatskoj kancelariji gde sam morala da se strogo pridržavam pravila oblačenja na kojima je insistirala moja šefica, koja me čak nekoliko puta upozoravala da ublažim šminku.

Ali sad me delilo samo par dana od dugo očekivanog odmora i putna torba s mojim omiljenim krpicama već danima je bila spremna, a smeštaj rezervisan.

Trebao mi je odušak, zato sam i te godine odabrala Novalju. Najbolje sam se osećala među mladima i zapravo sam se družila s vrlo malo ljudi svoje dobi. Uostalom, niko mi ne bi dao moje godine: imala sam četrdeset i dve i izgledala sam sjajno.

Na napetom mišićavom telu pozavidela bi mi svaka 20-godišnjakinja. Preko cele godine sam odlazila u teretanu i mnogo sam polagala na svoj izgled. Kad bi videli mene i moju 24-godišnju kćerku, svi su mislili da smo sestre. Rodila sam je sa samo osamnaest. Zatrudnela sam još dok sam bila u srednjoj školi s muškarcem koji je bio desetak godina stariji od mene, a koji je zbrisao čim je saznao za trudnoću. Bilo mi je teško, ali imala sam veliku pomoć i podršku roditelja.

Moja kćerka i ja imale smo više prijateljski, nego odnos roditelj – dete. Tokom njenog odrastanja promenila sam niz ljubavnika i nekoliko muškaraca s kojima sam neko vreme živela. Kad je Ivona bila srednjoškolka, počele smo da zajedno izlazimo u grad. Kad je bila maturantkinja, započela je prvu ozbiljnu vezu sa svojim vršnjakom. Bila je to burna veza, puna svađa, raskida, međusobne ljubomore. Baš negde tog proleća izgledalo je ako da su konačno raskinuli.

Kad je Ivona otišla u Novalju sa svojim novim dečkom, Goran je nije puštao na miru – ni nju, ni mene. Dolazio je k meni i plakao govoreći koliko voli Ivonu, te da ne može da živi bez nje. Jedva sam čekala da odem na more i pridružim se kćerki, da i njega napokon skinem s vrata.

“Mama, kad krećeš? Ovde je ludnica. Mislila sam da ćeš doći već danas”, pozvala me kćerka.

“Dušo premorena sam, smena mi je završila u četiri i jednostavno nisam imala snage da sednem u auto. Vidimo se sutra,” rekla sam joj.

Tako sam sutradan ujutro, nakon što sam se pošteno naspavala, uskočila u auto, pojačala muziku i krenula na put znajući da me na putu čeka gužva. Bila je špica sezone, smena turista i već su prethodni dan najavljivali da se svi koji kreću na put naoružaju strpljenjem. Ali, ništa mi nije bilo važno, već sam se osećala slobodno i unapred se veselila leškarenju na plaži, plesanju cele noći, novim poznanstvima…

Otkako me pre godinu dana nakon dvogodišnje veze ostavio moj dečko, advokat i to zbog mlađe devojke, nisam bila ni s kim i pucala sam po šavovima. Raskid je bio veliki udarac na moj ego i dugo sam nakon toga bila depresivna. Zato sam se iskreno nadala nekoj vrućoj letnoj avanturi.

“Mama, stižeš li?”

“Zapela sam u koloni, strašna je gužva. Javim se kad budem blizu…” rekla sam joj.

“Ej, nećeš verovati, Goran je već tu, rekla mi je prijateljica da ga je videla na plaži. Budala, nadam se da će se držati dalje od mene”, rekla mi je kćekra.

“Uh, ne spominji ga, i meni se popeo na glavu. Ali da, mogla sam i pretpostaviti da će se nacrtati dole. Bože, ko će ga se rešiti?!”

“Ma ignorisaću ga. Napokon sam našla pravog muškarca, a ne dete. Igor je zreo, muževan i uspešan,” izjavila je ona.

Nisam bila baš najsrećnija s izborom svoje kćerke. Igor je naime bio skoro dvostruko stariji od nje i zapravo nisam imala pojma čime se bavi. Vozio je besan automobil, ali nije imao neki konkretan posao ni radno vreme. Navodno je držao par lokala po Zagrebu, ali bojala sam se da su u pitanju neki mutni poslovi. Ivona je, naprotiv, bila presrećna jer joj je ugađao u svemu i kupovao joj skupe poklone.

Uspela sam se dovući do Novalje tek predvečer. Ivona se spremala za večeru s dečkom i njegovim društvom i dogovorile smo se da ćemo se naći u omiljenoj diskoteci na Zrću.

Tako sam se raspakovala, istuširala se i nakon večere otišla u diskoteku. Sela sam za šank i taman naručila votku kad sam iza sebe začula dobro poznat glas. Zakolutala sam očima.

“Hej, gospođo Darija, kako je lepo videti poznato lice. Gde je Ivona?”

“Joj, Gorane, pusti je na miru, s dečkom je. Pomiri se napokon s tim da je gotovo. Šta radiš ovde?”

“Isto što i vi, zabavljam se.”

Odmah sam poslala Ivoni poruku da je Goran u klubu da je upozorim. Odgovorila mi je da onda ne namerava da dođe. Dogovorile smo se da se izvučem i dođem kod njih u drugi klub. Ali, Goran se nije mrdao od mene. Tako sam na kraju te večeri zapela s njim.

Ali kako je večer odmicala, sve sam više uživala. Te večeri puštao je muziku meni najdraži italijanski DJ i zapravo mi se nije išlo nigde. Plesala sam do iznemoglosti. Goran je bio galantan, naručivao mi pića i na kraju smo se sjajno zabavili.

Sutra ujutro, kad smo se kćerka i ja napokon našle na kafi, zahvalila mi je što sam držala Gorana podalje od nje.

“Znaš, Igor će ga nokautirati ako ga još jednom vidi u blizini.”

“Nema problema draga, ne brini…”

Njen dečko i ona taj dan su imali u planu da odu na izlet u Zadar. Pozvali su me da im se pridružim, ali odbila sam. Jedva sam čekala da odem na plažu i prepustim se zracima sunca. Mogla sam se satima pržiti poput guštera, nimalo me nisu zabrinjavala upozorenja o štetnosti sunčevih zraka. Važniji mi je bio savršeno preplanuli ten.
Čim sam stigla na plažu bacila sam se u more jer je temperatura već od jutra bila iznad trideset. Dugo sam plivala, a zatim sam se zavalila na ležaljku i prepustila se milovanju sunčevih zraka. U jednom trenutku nad mnom se nadvila senka. Otvorila sam oči i ugledala Gorana kako se smeši.

“Mislio sam da je Ivona.”

“Prestani, Gorane, nađi napokon drugu devojku. Mlad si, zgodan, ne bi ti trebao biti problem. Pusti više Ivonu na miru.”

“Ok, ok, pogrešno si shvatila, to je zapravo trebao biti kompliment… Hteo sam reći da imaš telo kao dvadesetogodišnjakinja. Nego, daj da te namažem, izgorećeš.”

“Da, hvala, ne mogu da dohvatim leđa, a osećam kako mi koža gori.”

Kad je položio svoje dlanove na mene i počeo mi nežno razmazivati kremu, celim telom prošla me jeza. Oboje smo ćutali, ali bila sam sigurna da je i on osetio isto.

“Dosta, hvala,” rekla sam brzo, potpuno zbunjena.

“U redu,” rekao je on nimalo zbunjen. “Idem po sladoled, treba nam osveženje.”

Gledala sam ga dok se udaljavao i činilo mi se kao da ga prvi put vidim: visok, lepo građen, preplanuo, s-ksi. Do tada sam ga uvek gledala samo kao Ivoninog dečka. I bio mi je sladak, ali malo naporan i nezreo.

Darija, prekorila sam sama sebe, prestani, možeš mu biti majka. Tako je govorio razum, ali osećaji nisu. Celi dan proveli smo zajedno i morala sam priznati da zapravo uživam u njegovu društvu. Mlađe devojke su sa zavišću gledale tog divnog crnog pastuva koji nije skidao pogled s mene.

Kad sam se vratila s plaže uskočila sam pod tuš i počela se spremati za izlazak. Naime, Goran je rekao da će doći po mene i odvesti me u jedan novootvoreni klub. Shvatila sam odjednom da celi taj dan nijednom nije spomenuo moju kćerku.

“Ivona, gnjavi li te Goran porukama?” upitala sam svoju kćerku te večeri kad smo se čule.

“Hvala bogu, ne. Zapravo me već par dana ne gnjavi… Nadam se da je napokon shvatio da se nećemo pomiriti.”

Ne znam zašto, ali osetila sam da mi je laknulo. Te sam se večeri posebno doterala. Obukla sam pripijenu crnu haljinicu bez naramenica tako da su se lepo videle moje tetovaže na leđima i ramenu, obula cipele s vrtoglavo visokim potpeticama, a razbarušena plava kosa neobuzdano mi je padala na gola ramena. Kad sam kasnije te večeri otvorila vrata svog apartmana, Goran je par trenutaka stajao kao ukopan.

“Vau, izgledaš sjajno,” rekao je. “Možemo li preći na ti?”

Klimnula sam glavom, kad već izlazimo zajedno, nekako se to podrazumevalo. Cele večeri nije se mrdao od mene: plesali smo i ludo se zabavljali. U jednom trenutku se pojavila i moja kćerka sa svojim dečkom. Otišla sam da ih pozdravim.

“Goran glumi da mu nije stalo,” rekla je moja kćerka.

“Možda te zaista preboleo i krenuo dalje,” rekla sam joj.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *