Zašto sam ostao s tobom i kada si me prevarila

Podeli:

Ti si bila prva devojka za kojom sam potpuno odlepio. Duga crna kosa, noge do grla, čak i pametna. Nisam baš bio klinac da istrpim svaku glupost od devojke, i dovoljno iskusan da znam kad me neko zavlači i pravi budalom. Međutim, svako zna: dešava se ponekad, često jednom u životu, da upoznaš devojku koja obuzme bukvalno svaku tvoju misao. 

Posle dva meseca veze, nisam više znao gde sa nalazim. I s-ks, čoveče, kakav je to s-ks bio! Mislio sam da posle tri duge veze znam sve što se može znati o s-ksu. Ma kakvi! To je među nama, ako se sećaš, bilo spajanje duša.

Da prijatelji znaju da ovo pišem, pokidali bi me od za..bavanja. Ali tako je bilo.

Živeo sam za trenutak da čujem tvoj glas, da te vidim i da te posle toga odvedem u krevet. Ti ne znaš, ali dešavalo sa da stojim pod tvojim prozorom kada bi se dogodilo da se ne čujemo tri dana. Nismo se čuli zato što si imala “obaveze”, tako si govorila. Nije ti ni trebalo opravdanje, ja bih poverovao da si mi rekla da putuješ u Siriju da pomažeš izbeglicama.

Vremenom sam ti dosadio. Iz ove perspektive, donekle te i razumem. Ima žena koje ne mogu da podnesu more ljubavi kojim sam te ja obasipao. Pogotovo što ti nisi osećala isto što i ja.

Sećaš se, nisam pravio scenu niti besneo i nazivao te kurvom.

Pitao sam samo: “Da li ga voliš?” Kada si odgovorila “ne”, rekao sam samo “idemo dalje, preživeću”.

I tako je i bilo, još pola godine. Sve češće si “imala obaveze”, a ja sam stalno razmišljao o tvom osmehu kada si mi rekla da si me prevarila.

Posle jednog viđanja u gradu, samo si se okrenula i rekla: “Ne mogu više. Želim da putujem, da živim. Neću više da se razvlačim s tobom.”

Kada sam uveče pokušao da te dobijem na mobilni telefon, nisi se javljala. Kakav glupav kraj.

Sledećih desetak dana, imao sam čudan osećaj. Kao da mi hiljadu misli protiče kroz glavu u milisekundi. Tužne, pa kobajagi vesele misli, pa nekontrolisan smeh, pa tup bol u grudima. Izguglao sam i našao – tako izgleda nervni slom.

Nikad se više nismo videli. Nervni slom sam zalečio. Danas sam drugi čovek i imam devojku. Trudim se da ne budem đubre, mada mi često ne polazi za rukom.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *