5 Jasnih signala da ste u vezi sa emotivno nedostupnom osobom

Podeli:

Kada smo zaljubljeni, često umemo da sami sebe zavaravamo i zatvaramo oči pred jasnim znakovima da sa vezom nešto nije u redu. Ukoliko vam se veza sastoji od čekanja i verovanja da će se druga strana promeniti, to je jasan znak da ta veza neće imati srećan ishod. Često se dešava da i kada osoba daje jasne signale da nema nameru da se promeni, druga strana i dalje veruje u čuda, pati, ali ostaje u nesrećnoj vezi.

Kada vam neko kaže (i pokaže) ko je i kakav je, verujte im, i nemojte čekati da dođe do neke magične promene.

Ovo je pet signala da ste zaljubljeni u emotivno nedostupnu osobu:

1. Dajete mnogo više nego što dobijate.

Kada provodite vreme, bilo u ljubavnoj vezi ili prijateljstvu, sa emotivno nedostupnom osobom, osuđeni ste na to da dajete sve što možete, a da zauzvrat dobijate ništa, ili u najboljem slučaju vrlo malo. Bilo da su to materijalne ili, još gore emotivne ponude sa vaše strane, davaćete i davati, obigravati oko te osobe, ali neće biti povratne reakcije, ili će ona biti vrlo mlaka.

2. Nikada nisu tu za vas.

Sve bitne proslave na poslu, svi rođendani, sva porodična okupljanja… to su stvari gde želite da je kraj vas osoba koju volite. Emotivno nedostupna osoba neće se pojaviti ni na jednom okupljanju, ili će doći nakon „rovovskog rata“ koji ćete voditi sa njima. Ljudi kojima je stalo do vas žele i da budu uz vas kada vam se u životu događaju velike stvari.

3. Ne komuniciraju sa vama.

Retko vas prvi zovu, kada vi zovete javljaju se kao pod prisilom, ne predlažu zajedničke aktivnosti… Sve su to ozbiljni znakovi da ta osoba želi da komunikaciju sa vama svede na minimum.

4. Uvek imaju izgovor, nikada predlog.

Kada pokušavate da dogovorite nešto sa emotivno nedostupnom osobom, rezultat je kao da pokušavate da uhvatite ribu golim rukama – riba se stalno migolji, a vi ste frustrirani. Ovakve osobe uvek su „zauzete“, „umorne“, „bez dinara“. Šta god od ovoga da izaberu, sve je to samo izgovor kako bi izbegli da provedu neko vreme sa vama.

5. Stalno govore o svojoj prošlosti.

Kada se zabavljate sa emotivno nedostupnom osobom, znaci upozorenja su svuda oko nas, ali često izbegavamo da ih vidimo. Kada osoba stalno priča o svojim bivšim ljubavima, i to sa strašću bilo da govore sa besom, tugom ili ljubavlju, to je znak da u njihovom srcu nema mesta za vas.

Izvor:Dobra reč

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *