Do koliko godina ženama rastu grudi?

Podeli:

Veličinu grudi određuju faktori poput genetike, težine, godina i trudnoće, a promene u veličini i obliku grudi događaju se tokom celog života.

Do koliko godina ženama rastu grudi?

Veličina grudi se stalno menja, a može da varira čak i do jedne veličine (korpa grudnjaka). Na promenu u veličini grudi utiču različito vreme u ciklusu.

Kod većina žena grudi se potpuno razviju tri do četiri godine posle prve menstruacije, a proces rasta grudi završava se u ranoj životnoj dobi.

– Ženske grudi rastu do kasnih tinejdžerskih ili ranih dvadesetih godina. Na te promene utiču promene u hormonima, trudnoća, dojenje, debljanje ili mršavljenje, menopauza – objasnila je ginekolog dr. sc. Jasenka Grujić za portal zadovoljna.dnevnik.hr.

Tokom trudnoće grudi narastu i po nekoliko brojeva, a tkivo može da se raširi pa postoji mogućnost da se ne vrati na prethodno stanje. Osim toga i dojenje može da uzme svoj “danak2 i promeni izgled dojki. Genetika ipak igra najveću ulogu u veličini i obliku ženskih grudi. Geni utiču na nivo hormona koji potom utiče na tkivo u grudima određujući gustinu, ali i izgled kože.

Autor: Alo

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *