Jezik za zube:Rečenice koje ubijaju i najjaču ljubav!

Podeli:

Nikada nemojte partneru stavljati reči u usta ili govoriti kao da znate o čemu on razmišlja ako on to nije nikada rekao.

Kada ste u braku ili dugoj vezi, postoje neke rečenice ili reči koje jednostavno ne bi trebalo da izgovarate (naglas).

Nikada ne opereš posuđe ili pomogneš da sredim stan
Kada u svojim argumentima koristite reči kao što su “nikada” ili “uvek”, generalizujete stvari i to je veoma loše. Nikada nije sve crno i belo – verovatno ne ostavi baš uvek posuđe u sudoperi, ali vam se čini tokom svađe da je takav način obraćanja najidealniji. Ali, to je pogrešno. Jedno što ćete time postići je rasprava koja će se temeljiti na napadu i odbrani, drugim rečima, pretvorićete svoj dom u sudnicu.

Zvučiš kao…
Tokom svađe najbolje je da se fokusirate isključivo jedno na drugo i da ne uključujete nikog trećeg. Ako ga upoređujete s njegovom porodicom, posebno s bliskim članom, jasno mu dajete do znanja da je ne podnosite, a osim toga bežite od trenutnog problema koji nema nikakve veze s njegovom mamom ili porodicom.

Misliš da si bolji od drugih
Nikada nemojte partneru stavljati reči u usta ili govoriti kao da znate o čemu on razmišlja ako on to nije nikada rekao i niste sigurne da li je to uopšte tačno. Ne znate kako se on oseća i svoje pretpostavke zadržite za sebe. Mogle biste da ga uvredite i date mu povod da misli kako nemate baš dobro mišljenje o njemu.

Da li izgledam kao da sam se ugojila?
Pitanja vezana za kilažu ili promenu imidža garantovani su okidači za svađu. A ono što stvarno mislite kada postavljate ta pitanja je: Znam, ugojila sam se, nisam zadovoljna svojom frizurom i želim da mi kažeš da ti je ipak to sve OK!

Je l’ si ti to nabacio neki kilogram?
Nekonstruktivne kritike na njegov fizički izgled, nevezano da li se radi o kilaži, stajlingu ili frizuri nisu poželjni. Bolne su i jasno mu govore da nije dovoljno dobar za vas.

Grozan si u krevetu
Kada dovodite u pitanje njegov uspeh na poslu, uvredićete ga i te kako, ali ako obezvredite njegovo ljubavničko umeće, računajte da će vrlo zatražiti kartu za izlazak iz takvog odnosa.

Mrzim kad to radiš
I to pred roditeljima ili društvom. Spustiti supruga ili dečka jako je loš potez za vezu. Tako okrećete sve prisutne protiv njega, a on će se teško oporaviti od ovoga jer je definitivno izgubio poverenje u vas.

stil.kurir.rs/Foto pixabay.com

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *