Konačno otkriveno: Evo zašto žene glume orgazam

Podeli:

Orgazam pripadnica lepšeg pola se muškarcima često čini kao nuklearna fizika – da li ga je doživela ili odglumila ostaje nepoznanica.

s-ks je u odnosu važna stavka i muško je shvatanje da je orgazam njegov ključni deo, ali čini se da žene ne misle tako.

Naime, više od dve trećine žena barem je jednom odglumilo orgazam, a 30 odsto njih radi to redovno i to najčešće u najboljoj nameri, pokazala je studija američkog Univerziteta Templ i koledža Kenjon na više od 400 heteros-ksualnih žena. Prema njima, glumljenje vrhunca čini s-ks prijatnijim i za njih, a ne samo za partnera.

Da, glumi se zbog partnera

Oko 75 odsto žena priznaje kako su lažirale orgazam stenjanjem i sličnim radnjama iz najjednostavnijeg mogućeg razloga – jer se partner nije ni najmanje potrudio da ih dovede do vrhunca. Četvrtina žena orgazam će odglumiti kako bi pre završile s-ks, ili jer im predugo traje ili zato što je monoton, a osećaju kako neće postići vrhunac. Tek jedan odsto žena glumi orgazam iz altruističnog razloga – prema kojem one ne žele da povrede partnerova osećanja. One su svesne da bi istina mogla da stvori pritisak zbog kojeg bi s-ks pričinjavao manje zadovoljstvo i njoj i njemu.

Jedini razlog koji nema veze s njim

Strah i nesigurnost motiv su kod žena koje se ne osećaju dobro u svom celu, a tim se razlogom opravdavaju žene sa slabijim samopouzdanjem, manjkom s-ksualnog iskustva ili pak one koje smatraju da s njima nešto nije u redu jer ne mogu da dosegnu vrhunac. To je uzrok glumljenja kod trećine žena koje praktuju “lažiranje vrhunca”.

EXPRESS.HR

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *