Kratak vodič kroz tantrički s-ks

Podeli:

Tantrički s-ks je lakši nego što mislite!

Čak i ako nemate nekoliko sati da ih provedete u spavaćoj sobi, tantrički s-ks možda je prava stvar za vas!

Tantrički s-ks je drevna hinduistička praksa, starija od 5.000 godina, a znači ‘tkanje i širenje energije’. To je oblik sporog s-ksa koji povećava intimnost i stvara povezanost uma i tela koji mogu dovesti do snažnih orgazama.

Tantrički s-ks ili tantru – može praktikovati svako ko je zainteresovan za oživljavanje, produbljivanje i poboljšavanje svog s-ksualnog života i pronalaženje nove dubine svoje ljubavi. Ako to zvuči zbunjujuće pokušajte to zamisliti ovako – zamislite da je brzinski s-ks s-ksualni ekvivalent “fast fooda” – u tom slučaju je tantrički s-ks večera od pet sledova jela u restoranu sa pet zvezdica, dakle duže ćete čekati na njegovu pripremu i konzumaciju, ali ćete i više u njoj uživati.

Zašto bi trebalo da ga probate? Tantrički stručnjaci veruju da ćete ako produžite vreme i više se potrudite u s-ksu, postići bolju i intenzivniju ekstazu.

Tantrički s-ks je dobar za vas ako …

– tražite nešto novo u krevetu

– želite da budete još intimniji sa svojim partnerom

– želite da pojačate vezu sa mužem ili dečkom

Kako izvesti tantrički s-ks

Dobra vest je da tantrički s-ks nije orijentisan prema nekom cilju. Trik je u stvari da prestanete da se koncentrišete na orgazam i da se umesto toga usredsredite na sam užitak predigre, učinite je što senzualnijom i dužom, pre nego se konačno prepustite vrhuncu. To je, naravno, lakše reći nego učiniti. Zbog toga stručnjaci za tantrički s-ks kako bi odgodili orgazam koriste razne metode, uključujući kontrolu disanja i masažu.

Ako želite da isprobate, pokušajte sledeće:

– Počnite s prigušivanjem svetala i isključivanjem iz ostatka sveta

– Opustite svoje telo – Tantra znači energiju koja se kreće kroz telo, pa stručnjak Luisa Van Der Velde sugeriše da “energično protresete svoje udove kako biste se napunili energijom pre nego što počnete”.

– Neko vreme se držite dalje od kreveta – to će podstaknuti dugme za spavanje u mozgu, koji, prema Lusi’ znači da ćete biti usredsređeniji na brzinski s-ks pre spavanja, umesto na duboku povezanost i intimni s-ks, a to je cilj Tantre.’

– Udobno se smestite – pokušajte sa partnerom da legnete na pod i polako počnite da se dodirujete.

– Eksperimentišite – isprobajte razne dodire – čvrstu masažu, lagani dodir perom ili svilenom maramom, nežno milovanje.

– Razmišljajte o disanju – ako osetite da je um počeo da vam luta, ponovno se usredsredite na vaše disanje. Udišite kako vaš partner izdahne i obrnuto – to može pomoći u poboljšanju veza i intimnosti između vas dvoje i pomoći vam da zadržite svoje misli na onom što se događa.

– Nemojte odustati – Ako ne možete da izdržite više od dvadesetak minuta ili čak manje, pokušajte ponovno. Za tantrički s-ks treba puno vremena, i trebaće vam duže vreme da se uđete u ovu filozofiju s-ksa jer smo svi mi naviknuti na “zapadnjački s-ks” – to znači da očekujemo da s-ks ima jasan početak, sredinu i kraj.

S praksom možete napredovati i uživati u s-ksu bez razmišljanja o njegovom završetku, i biti u mogućnosti da kontorlišete svoje telo.

Vežbe za tantrički s-ks

S obzirom da se tantrički s-ks temelji na intimnosti između partnera, sledeće vežbe mogu pomoći da uđete u štos:

1. Pokušajte s meditacijom “disanja srca” kako biste se bolje uskladili. Stanite jedno nasuprot drugog i gledajte se u oči, istovremeno stavite levi dlan na srce vašeg partnera. On bi vaš dlan trebalo da prekrije svojim dlanom i oboje bi trebalo da pokušate da uskladite međusobno disanje barem na dva minuta.

2. Sednite licem-u-lice (još bolje ako mu sedite u krilu). Obmotajte ruke čvrsto jedno oko drugog i tela stisnite što je snažnije moguće jedno uz drugo. Ova vrsta dodira s kožom podstiče jači osećaj intimnosti.

3. Za vreme s-ksa krećite se i dišite lagano ( i po mogućnosti izbegavajte poze u kojima znate da lako postignete orgazam) i postepeno gradite užitak i uzbuđenje. Što više produžavate vreme predigre i s-ksa pre orgazma – to će orgazam biti intenzivniji.

Ako vas, ili vašeg partnera, mistični element tantričkog s-ksa odbija imajte na umu da je Tantra poput joge. Možete joj dodati duhovnu stranu ili možete jednostavno uraditi vežbe. Mnogi ljudi se odlučuju za Tantru, ne radi misticizma, već radi dobrih saveta koji im poboljšavaju s-ksualni život.

Najbolji tantrički savet

Usporite disanje dok se približavate orgazmu. Većina žena u tim trenucima počne da diše brže, a telo je napeto pokušavajući da postigne orgazam. Umesto toga vi se opustite, opustite stomak i radite duboke spore uzdisaje (iz želuca). Orgazam će duže trajati i biće intenzivniji.

Autor: alo.rs/nezavisne.com Foto: Shutterstock

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *