Mislite da je prevara najgore što može da vam se desi u vezi? Varate se!

Podeli:

Raskid je u većini slučajeva uslovljen prevarom, ali partnerima mogu da se dese i gore situacije u vezi. Postoje izdaje daleko veće od prevare i one su neoprostive.

Preljuba je “ubica” odnosa partnera u vezi. Čak i kada odlučite da oprostite prevaru, nikada nećete moći da zaboravite, što uslovljava ljubavnu katastofu. Ipak, prevara nije ono najgore što može da vam se desi u vezi.

Neki mogu da prevaziđu prevaru, ukoliko obe strane žele da ostanu zajedno i da porade na problemu.

Neke parove će ova greška nepovratno da rastavi. Ona je ubica veze jer uključuje izdaju, nepoverenje, sumnju u sve dosadašnje što ste prošli, ali i ono najgore – sumnju u sebe.

Ipak, postoji još problema, pored prevare, koji definitivno uništavaju ljubav. Gotovo su jednako snažni, a neki čak i gori, i jednako razaraju odnose.

Stručnjak za veze, Samanta Dejn, ispričala je za Daily Mail da postoji bar još 10 takvih razloga, prenosi 24 sata.hr.

Lažno predstavljanje

– Ako se pravite da ste nešto što niste, to će pre ili kasnije da izađe na videlo. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada – kaže Džejn, dodajući da je to jedan od najčešćih uzroka za raskid.

Zlostavljanje

Fizičko ili psihičko zlostavljanje nema opravdanje. Obično ostaje skriveno za okolinu, sve dok zlostavljana strana ne dođe do tačke pucanja, kada o sebi oformi katastrofalno mišljenje.

Laganje

Laganje na bilo koji način, pa čak i ako uključuje bele laži, narušava poverenje.

Skrivanje polno-prenosive bolesti

Skrivanje polno-prenosivih bolesti izbacuje na površinu gomilu nepoznatih podataka, a uglavnom otkriva izdaju.

Pasivno-agresivno ponašanje

Pokušaj kontrolisanja partnera pasivno-agresivnim ponašanjem nikako ne može da doprinese dobrom odnosu. Pre ili kasnije zlostavljana strana će otići.

Posesivnost

Posesivnost je još jedan od načina kontrole partnera i nije ni malo prijatan. Ako ne postoji međusobno poverenje, onda ni ne treba da budete zajedno.

Finansijsko kontrolisanje partnera

Kontrolisanje partnera finansijski ne vodi do konstruktivne veze. Ono što je definitivno je da će partner otići čim stekne minimum finansijske sigurnosti.

Izrabljivanje u kućnim poslovima

– Ukoliko mislite da ćete moći samo da sedite i da koristite partnera kao roba, koji će sve da radi za vas u kući, varate se. To neće funkcionisati – objasnila je Džejn.

Zavisnost od alkohola / droge

Zavisnička ponašanja obično su traumatična za vezu, bilo da živite svesno s tim ili ste to tek otkrili. Mreža laži kojima se zavisnici služe pre ili posle zakomplikovaće se do te mere da je raskid neizbežan.

Korišćenje deteta protiv partnera

Korišćenje deteta protiv partnera je jedna od najgroznijih metoda, koje partnere udaljavaju do tačke bez povratka. Deca su nevina i nemaju veze sa vašim odnosom. Tako treba i da ostane.

telegraf.rs/Foto-ilustracija: Profimedia

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *