Naučnici su otkrili koliko često treba voditi ljubav, da li ste među “srećnim parovima”?

Podeli:

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke (i noge) jedni s drugih srećniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da niste u pravu. Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom poslednjih 40 godina, provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu ‘Social Psychological and Personality Science’.

Tema istraživanja je bila intimnost između partnera, odnosno koliko je s-ksualni odnos povezan sa njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom uopšte. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove širom sveta.

Naime, istraživanje je potvrdilo kako su parovi koji vode ljubav jednom nedeljno mnogo srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine mnogo češće ili oni koji se uvuku ispod pokrivača dva puta mesečno ili ređe.

Zadovoljstvo u vezi poređeno je i sa bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici. Pokazalo se kako više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni s-ks.

Lepota i zdravlje

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *