O ovome bi trebalo da razmislite pre s-ksa s novim partnerom

Podeli:

Hemija među vama je neopisivo jaka. Šta da radite dalje? Da odete posle sastanka kući ili da uradite ono što želi telo? s-ks može da bude fantastičan, ali šta ako on posle samo nestane i ostavi vas u agoniji i nesigurnosti koja će trajati nedeljama kasnije.

Toga ste često i sami svesni, pa pokušavate da izgradite emotivnu konekciju pre nego što zaista dođe do s-ksualnog odnosa u nadi da će tako vaša veza duže trajati.

Da li uopšte postoji pravi odgovor na pitanje – koliko dugo treba čekati pre prvog s-ksa?

“Svi vole pravila i formule po kojima bi postupali, ali istina je da ne postoji tačan broj sastanaka na koje treba da izađete pre nego što se upustite u s-ksualni odnos. U toku s-ksa naš mozak otpušta hormon koji čini da se osećamo povezano sa tom osobom i počinjemo u nju da se zaljubljujemo. Ali, mi u tom trenutku ne možemo da razlikujemo da li imamo jaka osećanja zbog te osobe konkretno ili zbog dobrog s-ksa koji traje“, kaže Samanta Berns, ljubavni terapeut dodajući da je prvi uslov da obe strane traže dugu vezu. “Bilo bi dobro da shvatite na početku da li sa tom osobom želite ozbiljnu vezu pre nego što se umeša s-ks i potpuno vas zbuni.“

Samanta savetuje svoje klijente da pre s-ksa pokušaju da upostave emotivnu vezu i sa partnerom razgovaraju o temama kao što su planovi za budućnosti, snovi, mogućnosti, tačnije da se bolje upoznaju. Takođe, pre nego što se upustite u s-ks važno je i da se osećate sigurno u toj vezi dovoljno da znate da vas posle s-ksa neće ignorisati.

Super žena

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *