OPREZ s-ksajte se da vas ne napadne neka boleština!

Podeli:

Neka vam ovih osam razloga bude znak da od večeras pokušate da promenite lošu naviku, dok ne postane prekasno.

s-ks, problemi
Ilustracija, Foto: Profimedia

Da se razumemo – svi znamo da je s-ks jedna vrlo pozitivna stvar za naše telo, naš duh, našu vezu, ali puno je parova koji su već odavno izgubili rutinu učestalog s-ksa i to u tolikoj meri da više uopšte nemaju s-ks.

Puno je i samaca, koji baš kao i oni u paru s vremenom prestanu uopšte da razmišljaju o s-ksu i vode život bez njega. Šta god bili razlozi, znajte da bi to ipak trebalo da promenite, jer vaš život itekako trpi bez s-ksa, a telo vam vrlo verovatno već daje jasne signale koliko mu nedostaje.

Telo odrasle osobe nakon podužeg perioda bez s-ksa počinje da odašilja loše signale u mozak i zato postajete depresivniji, a sa smanjenim libidom smanjuje se i volja za mnogim stvarima.

Dake, nedostatak s-ksa nije samo stvar uspaljenosti ili neuspaljenosti – stvar je puno ozbiljnij od toga.

1. Podložniji ste bolestima

Mnogi su naučnici došli do otkrića – što s psihološkog što s medicinskog pogleda na problem da redovan s-ks ima znatan uticaj na podizanje imuniteta pa se tako u periodima pred zimu, s naglim promenama vremena, čak savetuje povećana količina s-ksa kako bi se organizam bolje štitio od virusa i bakterija.

2. Podložniji ste većem stresu

Sam nedostatak s-ksa već je dovoljno stresan, jer vaš organizam ne prima redovno dovoljnu količinu hormona koji čine da se osećate bolje pa se sa svakodnevnim nedaćama nosite lošije, teže, s više pesimizma.

3. Sve se teže uzbuđujete

Svako ko je ikada prošao neku fazu apstinencije zna da se s vremenom sve teže uopšte naterati na s-ks. Što se tiče žena, nedostatak s-ksa uticaće na njihov libido, a u slučaju muškaraca čak je moguća pojava erektalne disfunkcije. Na kraju, pričamo o delovima tela koji su pre svega mišići, a znamo šta se događa s mišićima ako ih ne koristimo.

4. Uzbuđenje nalazite u snovima

Od svih reakcija koje u nedostatku s-ksa pokazuje ljudsko telo jedna je okej – uzbuđenje koje vam nedostaje u pravom životu seli se u svet snova kako bi organizam barem malo mogao uživati u sekusalnom uzbuđenju. ali to bi ujedno trebalo da bude i jasan znak da u pravom životu nadoknadite ono što vam nedostaje.

5. Udaljujete se od partnera

Dokazano je da s-ks drži vezu zdravom – deca, porodica, navika – to su potrebe koje mnoge parove drže zajedno, ali s-ks, je ako niste znali, ona posebna veza koja će svaki odnos držati čvrsto i zadovoljno. Zdrav s-ks nije zato važan samo za zdrav život, već i za zdrave odnose, posebno ako u njemu odgajate decu.

6. Pada vam samopouzdanje

Ovo je jedna od karakteristika koju mnogi možda ne bi rekli o sebi, ali istina je – možda je vaša žudnja vrlo slaba, ali s nedostatkom s-ksa mnogi ljudi gube i samopouzdanje koje je prilično važno ne samo u vezi u kojoj ste, već u vezi sa svim ostalim ljudima s kojima dolazite u kontakt.

7. Muškarcima prete bolesti prostate

Kada govorimo o bolestima i raku prostate najčešće mislimo na starije osobe kojima su u godinama, ali i s nedostatkom s-ksa, opada funkcija njihovih reproduktivnih organa usled čega dolazi i do smanjenje zaštite prostate.

8. A ženama njihovih organa

Već smo spomenuli mišiće, a vagina je jedna od njih. Smanjenom upotrebom mišića oslabljulje vaginalni zid te dolazi do njene disfukcije. Zato čak i ako nemate redovan s-ks onda sebi možete pomoći barem redovnim izvođenjem Kegelovih vežbi (stezanjem i opuštanjem mišića vagine).

Izvor:Alo

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *