Ovo su namirnice za bolji s-ks

Podeli:

Kroz ljudsku istoriju uvek se tragalo za afrodizijacima koji utiču na s-ksualnu moć. Proučavajući hranu koju jedemo, naučnici su došli do zaključka da zaista postoje određene namirnice koje utiču na potenciju kod muškaraca i s-ksualnu želju kod žena.


Istraživači su izdvojili sedam namirnica koje, kako tvrde, zaista mogu da utiču na bolji s-ks i ’vatru’ među čaršavima.

Avokado

Asteci su koristili avokado kao afrodizijak, jer po obliku podseća na testise. Naučni razlozi su nešto drugačiji, ali podržavaju ovu teoriju. Naime, avokado je bogat nezasićenim mastima koje su dobre za srce i krvne sudove. A kad je srce u stanju uzbuđenja brže i jače pumpa krv, to utiče na bolju prokrvljenost reproduktivnih organa. Osim toga, dokazano je da ljudi koji imaju problema sa bolestima srca dvostruko češće pate od erektilne disfunkcije. Zato dragi muškarci jedite avokado.

Badem

Badem je već godinama na vrhu liste afrodizijaka, jer poveća strast, deluju kao s-ksualni stimulans, i pomaže kod plodnosti. Kao i špargle, bademi su bogati hranljivim materijama i mineralima koji su od značaja za s-ksualno zdravlje i reprodukciju. To su pre svega cink, selen i vitamin E. Cink uvećava libido i s-ksualnu želju, tvrde naučnici, iako ni sami ne razumeju mehanizme po kojima badem utiče na s-ksualnost, ali je utvrđeno da deluje.

Jagode

Jagoda je crvene boje, a mnoge studije su pokazale da muškarci smatraju da je žena obučena u crveno izuzetno s-ksualno privlačna. Međutim, nije u pitanju samo boja. Jagode su bogat izvor folne kiseline i B vitamina koji pomaže u zdravlju žena, ali i utiču na visok broj spermatozoida kod muškaraca. Kako i crna čokolada važi za afrodizijak, najbolje je kombinovati ove dve namirnice. Osim toga nije slučajno što se čokolada najčešće poklanja za dan Dan zaljubljenih, pa već večeras možete isprobati kombinaciju jagoda i čokolade. Naravno, pod uslovom da niste alergični na jagode. U tom slučaju bolje je da ih izbegavate u širokom luku.

Plodovi mora

Iako imaju ljigavu teksturu, ostrige su najpoznatiji afrodizijak, jer su bogate cinkom koji provereno utiče na pojačanje libida. Međutim, i druge vrste morskih plodova takođe mogu da deluju kao afrodizijak. Masna riba poput divljeg lososa i haringe sadrže omega-3, koje su od suštinskog značaja za zdravo srce. A zdravo srce, to smo već naučili, znači bolji s-ks.

Rukola

Rukola je dugo bila tema istraživanja naučnika koji su utvrdili da su mikroelementi i antioksidansi kojima je bogat ovaj zeleniš od suštinskog značaja za naše s-ksualno zdravlje. Konzumiranjem rukole koja je bogata antioksidansima lakše se neutrališe dejstvo raznih zagađivača iz okoline, koje, hteli mi to ili ne, unosimo u organizam, što smatraju naučnici, negativno utiče na naš libido.

Smokve

Zbog svog oblika smokve su vekovima smatrane za afrodizijak. Nauka je dokazala da su smokve bogate rastvorljivim i nerastvorljivim vlaknima, što je važno za zdravlje srca. Kao hrana bogata vlaknima smokve pomažu kod pražnjenja creva, pa je lakše postići s-ksi donji stomak.

Citrusi

Citrus spadaju u porodicu tropskog voća koje je bogato antioksidansima, vitaminom C i folnom kiselinom koji su neophodni za reproduktivno zdravlje muškaraca. Zato naučnici preporučuju da uživate u salati koja uključuje citrusa, kao što su roze grejpfrut ili mandarina, ili jednostavno koristite preliv napravljen od limuna.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *