Razlozi preljube: Zašto varaju žene, a zašto muškarci?

Podeli:

Dok žene varaju svoje partnere kada se osete usamljeno i napušteno unutar same veze, muškarci su neverni kada nemaju redovne s-ksualne odnose ili ako im je neka druga žena vrlo privlačna.

Prema psihološkim istraživanjima, žene varaju onda kada nisu emocionalno ispunjene, dok se muškarci upuštaju u preljubu onda kada su nezadovoljni fizičkim kontaktom u vezi.

Naime, analize su pokazale da se žene često odluče na prevaru onda kada im treba uteha ili se osećaju usamljeno, a partner se ne trudi da im pruži emotivnu i psihološku podršku.

Muškarci su pak mnogo jednostavniji. Ukoliko nemaju redovne s-ksualne odnose u vezi ili braku, muškarci s-ks potraže u tuđem krevetu. Takođe, muškarci su u anketi često priznali da su varali čisto zato što im je neka druga žena bila vrlo privlačna.

Rezultati pokazuju da su žene sklonije tome da se zaljube u osobu s kojom varaju partnera nego muškarci. S druge strane, muškarci na preljubu gledaju kao “privremeno rešenje”. Njima je to “faza” dok se situacija u vezi ili braku ne popravi, te tokom ‘švrljanja’ okolo ne prestaju da vole svoju devojku ili ženu.

Prema jednoj ranijoj američkoj studiji, jednako varaju i žene i muškarci.

Novo istraživanje dokazalo je da sklonost ka neveri može biti – nasledna. Dakle, da li će partner biti neveran (odnosi se i na žene i na muškarce) uveliko zavisi od toga da li su njegovi roditelji počinili preljubu. Studija je pokazala da ako je roditelj bio neveran, dvostruko je veća verovatnoća da će i dete počiniti preljubu, nego kod dece čiji su roditelji bili verni.

“Otkrili smo snažnu povezanost između roditeljske nevere i preljubničkog ponašanja među našim ispitanicima. Dakle, nevera roditelja povezana je s većom verovatnoćom da je i njihovo dete bilo neverno barem jednoj u svojoj vezi. Ovaj podatak ne znači nužno da će partner prevariti baš vas.

Zadovoljstvo u vezi, privrženost, snaga samokontrole i samostalnost takođe igraju ulogu u tome hoće li nekoda bude”, objašnjava dr Dana Vajser, koja je sprovela istraživanje.

IZVOR: HR.N1

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *