s-ks je bolje imati gladan

Podeli:

Neke aktivnosti je bolje upražnjavati praznog stomaka, pokazuju mnogobrojna istraživanja.

s-ks je bolje imati gladan

Vežbanje – Studija objavljena u “Magazinu fiziologija” pokazala je da vežbanje ujutru na prazan stomak ubrzava sagorevanje masti. Druga studija sprovedena na bodibilderima koji su postili tokom Ramazana pokazala je da glad nije uticala na smanjenje mišićne mase.

Spavanje – Na počinak ne smete ići izgladneli, jer će umesto mirnog sna, biti prevrtanja u krevetu. Ali, ako vam je stomak pun, na dobrom ste putu da nabacite višak kilograma, pošto se kalorije pretvaraju u masti. Takođe, ako imate probleme sa želudačnom kiselinom, učinićete sebi “medveđu uslugu” kada se najedete pre spavanja.

s-ks – Nije reč samo o egzibicijama u spavaćoj sobi, koje ne možete izvoditi ako ste se upravo najeli, već i o mogućnosti da održite erekciju. A to je znatno lakše ako ste gladni, jer će krv cirkulisati na “pravom mestu” umesto organima za varenje, što se dešava posle jela.

Rizik – Glad čini da donosimo bolje odluke, pokazala je jedna američka studija tokom koje je grupa volontera ujutru doručkovala, dok druga nije. Zatim su svi rešavali test baziran na kockanju, što je trebalo da simulira donošenje odluka u stvarnom životu. Bolje su se pokazali gladni volonteri. Naučnici objašnjavaju da, kada smo gladni, više se oslanjamo na emocije, što, iznenađujuće, doprinosi boljoj proceni rizika.

Autor: agencije

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *