Samo preostaje da uživate: Džinovski orgazam i još četiri nova vrhunca!

Podeli:

Žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili, tvrde naučnici, a dr Svetlana Zdravković, psihoterapeut, ide još dalje i kaže da postoji bezbroj vrsta vrhunaca.

 

Rutinski orgazmi su dosadni, tvrde u stručnom časopisu „Neuro kvantolodži“ (Neuro Quantology). Piše još i da žena može da doživi pet vrsta orgazama, a ne samo dva, kako smo dosad mislili. U pomenutom članku Trejsi Koks, ekspert na polju s-ksa, daje i savete kako da sve te „nove“ orgazme postignete ili unapredite, pa da uživate još duže i intenzivnije.
Zainteresovani, pitali smo dr Svetlanu Zdravković, jungovskog psihoanalitičara sa velikim iskustvom u kliničkoj praksi i autorku muške i ženske verzije knjige „s-ks, kako da prevaziđeš samu/samog sebe“, postoji li zaista pet različitih orgazama. A i zašto bismo se upuštali u eksperimentisanje ako smo zadovoljni svojim s-ksualnim životom?
– Postoji bezbroj vrsta s-ksualnih užitaka, tako da ih je teško ukalupiti. Zašto ne naučiti i ne isprobati nešto novo? To nikako ne može loše da utiče na s-ksualni život. Uostalom, uvek se možete vratiti na uobičajeni način vođenja ljubavi – kaže dr Zdravković.

 

Klitorisni orgazam
– ŠTA JE TO
Lokalizovan, oštar i kratkotrajan, ovaj vid orgazma postiže se stimulacijom klitorisa. Prema tvrdnjama istraživača, smatra se najjednostavnijim i najčešćim. Žene ga vole, dok se muškarci ponekad ne snalaze u lociranju klitorisa, tog izvora ženskog zadovoljstva.
*KAKO DA BUDE BOLJI
Najbolji način da češće uživate u klitorisnom orgazmu je masturbacija. Cilj je da naučite šta vam najviše odgovara kako biste i partneru to lakše objasnili.

 

Vaginalni orgazam
ŠTA JE TO
Vaginalni orgazam je intenzivniji i traje duže od klitorisnog. Do njega se dolazi stimulacijom tačke G, koja se zove po nemačkom lekaru Ernestu Grafenbergu. Mnoge žene nikad ga nisu doživele zato što ne mogu dovoljno da se opuste ili jednostavno ne mogu da nađu tu tačku. Inače, tačka G je čvrsta, hrapava, mala izbočina veličine dugmeta, koja se nalazi na centimetar-dva od ulaza u vaginu, na prednjem zidu.
KAKO SE POSTIŽE
Pronađite ovu tačku i pritisnite je prstom. Podesite intenzitet pritiska tako da vam prija, a zatim stimulišite tačku tako što ćete je naizmenično pritiskati i puštati. Tačka G se, kao i klitoris, stvrdne kako uzbuđenje raste.

Džinovski orgazam
ŠTA JE TO
Reč je o istovremenom, duplom orgazmu, koji predstavlja kombinaciju klitoričnog i vaginalnog orgazma. Ako je verovati naučnicima, on može da traje čitavih 15 minuta. Zato ga naučnici nazivaju džinovskim orgazmom. Ako ste manje sreće, onda će vaš kombinovani orgazam trajati prosečnih minut-dva.
KAKO SE POSTIŽE
Postizanje duplog užitka zahteva trud i opuštanje. Morate istovremeno da stimulišete klitoris i da upražnjavate vaginalni s-ks. Verovali ili ne, najbolje poze za ovo su misionarska, u kojoj je žena na leđima a partner iznad nje, te poza u kojoj je žena na muškarcu.

Mišićni orgazam
ŠTA JE TO
Ne traje dugo, ali je veoma intenzivan. U modu je ušao s pojavom aktivnog vežbanja i rekreacije. Potrebno je da uložite mnogo truda kako biste ga postigli, ali je osećaj, kažu, fantastičan! A partner vam ne treba.
KAKO SE POSTIŽE
Dok vežbate, maštajte o s-ksu i posebno se koncentrišite na vežbe koje aktiviraju mišiće donjeg stomaka. Da biste dostigli mišićni orgazam, morate da vežbate do granice snažnog bola u mišićima. Ovaj orgazam postiže se stimulacijom bilo kog dela tela, osim polnih organa. Dobar je i za libido i za fizički izgled!

Muzički orgazam
ŠTA JE TO
Doživljava se preko kože, koja je kod žena veoma snažna erogena zona. Blagog je intenziteta, ali može da traje i više minuta. Verovatno ste ga iskusili, ali ste ga pogrešno doživeli kao slatku jezu ili blago peckanje kože.
KAKO SE POSTIŽE
Može da ga izazove moćna muzika. Naučnici veruju da nagli, neočekivani prelazi iz tihe u glasnu i snažnu melodiju dovode do toga da se koža naježi i postane jako osetljiva.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *