Šest neverovatnih činjenica o vagini: Spasava živote, sama se štiti, može da zarobi penis…

Podeli:

Ona nije samo puki reproduktivni organ, već se prema svojoj vagini morate ophodniti brižno. Da vagina mora redovno da se čisti, dokaz je pojavljivanje iscetka koji skuplja svu prljavštinu i bakterije. Savetujemo vam da ne koristite mirisne sapune koji bi mogli da poremete vaginin pH.

Vagina menja boju

Ne znači da će celog života vagina biti iste boje. Na primer, tokom s-ksualnog uzbuđenja ili trudnoće, tok krvi se menja prema genitalijama, što rezultira promenu boje. Ista stvar se događa i u menopauzi. Zato, ne paničite ako ovo primetite.

Vagina se može povećati

Baš poput penisa, u trenutku kada krv počinje da se kreće ka vagini, krvni sudovi počinju da se šire. To se najčešće dešava tokom s-ksa.

Spasava živote

Trenutno je u toku testiranje sigurnosti endometrijskih regenerativnih stanica, odnosno “matičnih ćelija” u cilju otrivanja lečenja pacijenata kojima prete srčani udari. Te stanice su izvučene iz menstrualne krvi, iz kojih se stvaraju raznorazne stanice zavisno od potreba. U ovom slučaju, stručnjaci ih koriste za stvaranje mišićnih stanica srca.

Sama se štiti

Cerviks koji se nalazi između vagine i materice služi kao barijera koja sprečava strane objekte da uđu u vaginu. Zato se ne morate brinuti o tome da ćete izgubiti kondom, tampon, mentrualnu čašicu ili bilo šta što vam je privremeno bilo u vagini. Mali otvor na cerviksu neće biti dovoljno širok za takve objekte, ali je to takođe put kojim sperma ulazi u maternicu.

Može zarobiti penis

Ne šalimo se. Iako je reč o vrlo retkom fenomenu, i to se dešavalo. Tokom polnog odnosa karlični mišići stisnu penis malo jače, sprečavajući izlazak penisa iz vagine. Lekari savetuju da u tim slučajevima nazovete Hitnu pomoć i da mirujete.

Četiri vrste orgazma

Muškarci mogu imati samo jedan, dok je za žene slučaj nešto drukčiji. Orgazme možemo podeliti u četiri kategorije: klitorisni, vaginalni, kombinovani i višestruki.

Klitorisni: Orgazam izazvan stimulacijom klitorisa, bez vaginalne penetracije.

Vaginalni: Orgazam izazvan vaginalnom penetracijom, sa malo ili ništa klitoralne stimulacije.

Kombinovani: Kombinacija klitoralne, vaginalne i, u nekim slučajevima, stimulacije cerviksa, koja za neke može biti bolna, no nekima prija.

Višestruki: Trenutak u kojem žena lagano otpušta mišiće tokom orgazma, ali ne posve. Nekoliko sekundi nakon ponovno je uzbuđena što rezultira višestrukim užitkom.

miss7.24sata.hr./FOTO: THINKSTOCK

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *