Upustvo za žene: Kako funkcioniše penis !

Podeli:

Sve što vam treba je podsticaj

Erekcija kreće iz glave. Fizička i/ili mentalna stimulacija izaziva slanje hemijskih signala iz mozga do nerava u penisu.

Kao posledica toga, krvni sudovi kojima je penis prožet opuštaju se i krvi počinje da se sakuplja.

Kad u penis dospe dovoljna količina krvi, pritisak se pojačava i krv postaje “zarobljena” u sunđerastom tkivu penisa, što za posledicu ima – erekciju. Penis postaje duži, deblji i tvrđi… (Ako imate sreće, ostaće takav duuugooo…)

Kad dođe vreme sledi orgazam koji je (pod uobičajenim okolnostima) praćen ejakulacijom.

Ejakulacija je ispuštanje sperme, do kojeg dolazi kad muškarac dosegne “kritični” nivo s-ksualnog uzbuđenja. Ukratko, u tom trenutku iz nerava penisa kreću signali ka mozgu da je “došao taj trenutak”, a kao “odgovor” mozga stižu hemijski signali koji za posledicu imaju ejakulaciju. Mišići u korenu penisa kontrahuju se svakih 0,8 sekundi i – eto sperme.

Iako ovo deluje prilično jednostavno, nemojte gubiti iz vida da je penis ipak misteriozan, skoro magičan organ (ako ste imali sreće, pa ste sa muškarcem koji zna šta radi). Što bolje znate kako funkcioniše, bićete zadovoljniji i bliskiji sa partnerom.

Činjenica je da se između žene i penisa muškarca kojeg voli vrlo, vrlo retko dešava baš “ljubav na prvi pogled”. Imajte, ipak, u vidu da je kod muškaraca penis u erekciji u proseku – tu negde, tako da to što deluje “veliko” ili “malo” u neerektilnoj fazi ne znači ništa.

Čak i ako u opuštenom stanju ne ostavlja naročiti utisak, u erekciji će “stići” prosek koji se kreće oko 15, 16 centimetara. U krajnjoj liniji, ionako je važnije koliko brzo i (koliko često) reaguje nego centimetar, dva gore – dole.

Još jedna važna činjenica je to da penis najpozitivnije reaguje na direktan kontakt. Tkivo je tu beskrajno osetljivo, naročito na glansu u kojem se nalazi mreža nervnih završetaka od koje je razgranatija samo ona u – klitorisu (1:0 za žene).

“Magijski” dodir koji je vaš zaštitni znak moraćete, dakle, da prilagodite onome što prija muškarcu sa kojim ste trenutno u vezi. Pokušajte sa nežnim, pažljivim dodirima uz korišćenje lubrikanta, praćenim poljupcima, ako utvrdite da to ne radi, možda vaš partner umesto sporih, ritmičkih pokreta vaše šake više voli “divlje”, neujednačeno kretanje puno iznenađenja, promena ritma i snage kojom ga držite…

Eksperimentišite. Slobodno.

I, još samo jedna sitnica: može da “traje” duže, ako mu pomognete. Partnera možete naučiti Kegelovim vežbama, jer kad postigne bolju kontrolu nad mišićima u tom delu, imaće i bolju kontrolu nad sopstvenim orgazmom. (Čitaj: s-ks će trajati duže.)

Ali, pre nego što počnete da mu delite savete ovog tipa, ne bi bilo loše da ste već neko vreme u vezi, da ne bi pomislio da ste potpuno nenormalni i pobegao koliko ga noge nose). Do tada, kad je blizu ejakulacije, ponekad može da pomogne ako čvrsto palcem i kažiprstom obuhvatite penis tik ispod glansa. To bi treblo da zaustavi poriv za ejakulacijom, pa posle kojeg minuta ljubljenja možete – ponovo u akciju.

Izvor:mondo

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *