Žene češće gledaju p-rnografiju kad se udaju

Podeli:

Tek kad se udaju, žene počinju češće da gledaju p-rnografske sadržaje, dok muškarci koji “stanu na ludi kamen” to čine ređe, u odnosu na neženje, pokazalo je novo istraživanje.

Naučnici su intervjuisali na stotine muškaraca i žena koji su u braku, kako bi ustanovili kako su se njihova ponašanja i stavovi prema s-ksualnosti promenili ulaskom u bračnu zajednicu.

Ispostavilo se da je devet učesnica prijavilo da je gledalo p-rnografiju pre braka, dok je 28 odsto to činilo nakon venčanja. Kod muškaraca je primećen obrnut trend: 23 odsto ispitanika gledalo je p-rnografiju pre braka, a u braku je to činilo samo 14 odsto.

Izveštaj objavljen u časopisu s-xologies Journal zaključuje: “Otkrića pokazuju da se ženska konzumacija p-rnografskih sadržaja povećava nakon stupanja u brak, a kod muškaraca smanjuje. Viši nivo s-ksualne želje je verovatno povezan sa većim korišćenjem p-rnografije. Muškarci nakon ulaska u brak su više usmereni na svoj socioekonomski status u društvu, pa se njihovi prioriteti menjaju od s-ksualnih fantazija, ka s-ksualnoj praksi sa svojim partnerkama”.

Ipak, jedna moguća interpretacija takvih rezultata istraživanja je da odlučujući faktor nije brak, nego godine. Naime, žene sada ređe osećaju društvenu stigmu vezanu za gledanje p-rnografskih materijala, pa je moguće da su rezultati oslikali njihovu s-ksualnu oslobođenost.

Izvor : B92

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *