Žensko skeniranje

Podeli:

Žene su poznate po tome što imaju jedinstvenu sposobnost da veoma brzo steknu utisak o nekoj osobi ili određenoj situaciji. Ni mi ne zaostajemo mnogo u tome, ali se ipak ne možemo takmičiti sa ženama kada se nađemo na terenu “skeniranja”.

Kada nas one odmere od glave do pete, jasno je da im treba samo desetak sekundi da donesu određene zaključke: da li smo zauzeti ili slobodni, da li smo nesigurni, da li se previše trudimo, da li smo željni pažnje…

U prvoj sekundi njihovi pogledi prošetaju našim telom i skeniraju sve detalje koji otkrivaju da li smo u vezi. Bez obzira na to što ste vi skinuli burmu i nemate oko vrata obešenu ruku svoje devojke, žene će znati da li ste slobodni, prvenstveno po načinu na koji gledate druge žene. Ako ste zaljubljeni, pogledaćete ih, ali ništa u vašem pokretu neće se promeniti. Registrovaćete lepu devojku, ali bez dugog posmatranja i poželjnog pogleda. Što se tiče (ne)sigurnosti, snažan stisak ruke, kontakt očima, jasan i siguran glas – to su pokazatelji snage koji se, prirodom nametnuti, prepoznaju u drugoj sekundi. Da ne počinjemo s onim “ženka traži mužjaka” i sličnim evolucijskim i biološkim tvrdnjama – jasno vam je da žene streme dominantnim muškarcima.

Šta im još govori o nama? Brendirana odeća, preplanuli ten, izbeljeni zubi i urađen manikir, na primer, predstavljaju stajling spreman za snimanje modnog editorijala. To ostavlja jak utisak, ali govori i o tome da se možda previše trudite. U trećoj sekundi žena koja stoji pred vama može pomisliti da ste interesantni, ali nesigurni u sebe. E, sad, što se tiče toga da li spadate u grupu onih koji su željni pažnje, to zavisi od toga da li se hiperaktivno osmehujete prilikom upoznavanja. Ako ne pomisli da ste šalterski službenik u banci, sigurno će joj proleteti mislima da ste željni pažnje – u tom trenutku njene, a kasnije i pažnje drugih devojaka.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *