Znakovi koji govore da “normalan” s-ks nije za vas

Podeli:

Ako mislite da je vanila s-ks vaš fazon, razmislite dvaput, možda vas privlači nešto mnogo divlje. Čak i ako niste u fazonu “bičeva i lanaca” postoji nekoliko indikatora da biste možda ipak uživali u nečem neobičnom za promenu.

Ako ste ikad radili nekome neku od ovih stvari ili je neko to radio vama, možda ste razuzdaniji nego što mislite:

1. Vukli partnera za kosu
2. Lupkali ga po zadnjici
3. Ostavljali “ljubavne ugrize” na partnerovom vratu ili drugim delovima tela
4. Grubo se igrali u krevetu
5. Eksperimetisali sa dominacijom
6. Sprovodili u delo s-ksualne fantazije po scenariju igrajući određenu ulogu
7. Stezali partnerov vrat šakama
8. Stavljali povez preko očiju partneru
9. Terali partnera da se uzdržava od fizioloških potreba
10. Vezivali ljubavnika
11. Sprovodili degradirajuće radnje nad partnerom
12. Zahtevali od partnera da sprovodi degradirajuće radnje nad vama
13. Davali partneru tačne instrukcije tokom s-ksa
14. Nazivali partnera degradirajućim i pogrdnim imenima

Ako vam išta od ovoga zvuči poznato već ste zakoračili u čudesan svet nastranosti i sado-mazo s-ksa. Evo šta to znači i kako da te aktivnosti uključite u svoj s-ksualni život.

Vezivanje/disciplinovanje

Prva slova skraćenice BDSM odnose se na zabrane u svrhu povećavanja s-ksualnog zadovoljstva. One uključuju instrukcije, pravila i kazne kojima neko kontroliše ili nagrađuje određeno s-ksualno ponašanje.

Vezivanje podrazumeva da onemogućite partnera da pomera ruke tako što ćete mu ih jednostavno vezati ili zaključati s-ksi paperjastim lisicama.

Disciplinovanje uključuje fizičku kaznu nekim pomagalom, poput kožnog biča, ali i psihološke kazne, kao što su zabrane orgazma, odbijanje s-ksa ili neki drugi s-ksualni performans.

Sadizam/mazohizam

Činjenice: Sam izraz skovan je od imena dvojice pisaca Markiza de Sada (sadizam) i Leopolda fon Zaher-Mazoha (mazohizam), koji su opisivali kako s-ksualno zadovoljstvo može da postoji i u nanošenju ili primanju bola kao obliku s-ksualne ekspresije. Drugim rečima, ovoj dvojici možete da zahvalite za “50 nijansi sive”.

U filmovima (i Rijaninim hitovima) S i M predstavljeni su bičevima, lancima, batinama, štapovima, kaiševima, pa čak i vrućim voskom. Auh! Njh prate i fizičke oznake, kao što su ljubavni ugrizi, modrice i podlivi. Ako uživate u grubom s-ksu, ovo možete da kombinujete sa igranjem uloga u nekoj od s-ksualnih fantazija. U suprotnom, možete samo da ih pridodate svom uobičajenom repertoaru.

Dominacija/pokoravanje

Ako ste ikad sproveli neku s-ksualnu fantaziju u delo, u kojoj jedan od partnera dominira, onda ste zasigurno probali ovu s-ksualnu aktivnost. U čitavom BDSM konceptu ove dve aktivnosti su najemotivnije. Čak se dešava da partneri koji u njima uživaju nemaju nikakvog fizičkog kontakta. To je izvodljivo i na daljinu preko telefona ili skajpa, dopisivanja ili bilo koje druge onlajn platforme (razmislite o ovome ako ste u vezi na daljinu). Neki idu čak dotle da se uživljavaju u uloge poslovne pratnje ili klijenata, nevaljalih studenata i profesora.

Šta god da vas od ovih stvari uzbuđuje, vodite računa o tome da uvek mora postoji saglasnost oba partnera, a naročito oko nivoa intenziteta pre nego što krenete u akciju.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *