Bankar iz Bujanovca SEDAM GODINA krao novac od klijenata

Podeli:

Policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv Ljubiše M. (52) iz Bujanovca, menadžera u jednoj stranoj banci, zbog sumnje da je klijentima sa računa skinuo više od 18 miliona dinara.

Prema prijavi koju su policijski službenici podneli Višem javnom tužiocu u Vranju, Ljubiša M. je više od šest godina skidao pare sa računa svojih klijenata, a da to niko nije primetio – ni oštećeni građani, ni banka u kojoj je radio.

– Bankar se sumnjiči da je u periodu od novembra 2009. godine do marta 2016. godine zloupotrebljavajući svoj položaj odgovornog lica prisvajao novac koji su klijenti banke poveravali banci na štednju. Istragom je utvrđeno da je s njihovih deviznih računa skinuo skoro 150.000 evra, odnosno više od 18 miliona dinara – kaže izvor „Alo!” blizak istrazi.

Osumnjičeni je najpre bio zaposlen kao upravnik ekspoziture, a potom kao menadžer za razvoj. Svoju poziciju, kako se sumnja, godinama je uspešno koristio za nesvakidašnju pljačku.

Živeo je lagodno, ali niko nije sumnjao čime se bavi, upravo zbog toga što je bio na dobroj poziciji u banci.

– On je klijente banke godinama održavao u zabludi da i dalje imaju novac na računu tako što je falsifikovao dokumentaciju kada bi došli da oroče novac ili podignu deo štednje – objašnjava naš sagovornik.

Ovaj bankarski menadžer suočiće se sa dve ozbiljne optužbe, zbog kojih mu, ukoliko se one dokažu, sleduje višegodišnja robija.

– Prema Krivičnom zakonu, samo za falsifikovanje službenih isprava, čime je dovodio klijente u zabludu, preti mu od tri meseca do pet godina zatvora. Za zloupotrebu položaja, kojom je sebi pribavio višemilionsku protivpravnu imovinsku korist, preti mu najmanje dve, a najviše deset godina zatvora.

Alo

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *