Kad se ljubav unovči: Najskuplji razvodi u Holivudu

Podeli:

U Holivudu je razvod vrlo ozbiljan biznis. Ukoliko ne postoji predbračni ugovor, raskid braka može ozbiljno da osiromaši tuženu stranku. Mnoge od zvezda koje su prošle kroz ovaj pakao, iz njega su izašle daleko siromašnije…

Majkl Džordan

Chicago Bulls v Charlotte Bobcats

Legendarni košarkaš Čikago Bulsa je iz sedamnaestogodišnjeg braka sa Huanitom Vanoj izašao vrlo tankog novčanika. Par se razveo u decembru 2006, kao razlog su naveli “nepomirljive razlike”, i mada je ovaj nemili događaj protekao dostojanstveno, cifre koje su se spominjale su astronomske. Naime, Džordan je iz ovog braka izašao “lakši” za 168 miliona dolara i bez kuće u Čikagu. Nakon ovog iskustva, zvezda Čikago Bulsa se opametila, pa je tako od supruge broj dva – Ivet Prito zatražio da potpiše predbračni ugovor.

Arnold Švarceneger

Nekad najstabilniji par Holivuda, Arnold Švarceneger i Marija Šrajver, okonačo je dvadesetepogodišnji brak 2011. Glumac i političar je javno priznao da je imao aferu i vanbračno dete, pa je iz griže savesti pristao da podeli svoju celokupnu imovinu sa bivšom suprugom. Marija je dobila 200 miliona dolara.

Mel Gibson

Veliki finansijski udarac za glumca i reditelja Mela Gibsona je bio razvod od Robin Mur. Nakon 31 godine braka, stomatološka sestra s kojom glumac ima sedmoro dece je podnela zahtev za razvod braka, a uzrok je bila Gibsonova afera i vanbračno dete sa ruskom pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom. Razvod je okončan 2011, a Mur je izašla iz braka bogatija za 425 miliona dolara, što predstavlja otprilike polovinu Gibsonove ukupne imovine. Ali tu nije kraj, sudija je 2012. presudio da Murovoj treba da pripadne i pola Melove penzije. S Grigorijevom je prošao malo bolje. Ruskinji je trebalo da isplati “svega” 750 hiljada dolara, od čega je 350 hiljada izgubila onog trenutka kad je javno otkrila detalje iz njenog i Gibsonovog života.

Madona

CANNES, FRANCE - MAY 21: Madonna and husband director Guy Ritchie arrive at the 'I Am Because We Are' Premiere at the Palais des Festivals during the 61st International Cannes Film Festival on May 21, 2008 in Cannes, France. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)

O razlogu razvoda Madone i režisera Gaja Ričija i danas se raspravlja, jer svaka strana zagovara svoju priču. Bilo kako bilo, 2008. je brak okončan, a Riči je iz ove priče izašao prilično bogatiji. Pop ikona je bila prinuđena da isplati bivšem suprugu 92 miliona dolara, a režiser je dobio i njihov letnjikovac u Engleskoj, kao i pab u Londonu koji su zajedno posedovali.

Kevin Kostner

Nekadašnji holivudski srcelomac Kevin Kostner i njigova prva supruga – Sindi Silva, počeli su da se zabavljaju još u srednjoj školi. Venčali su se 1978, ali taj brak nije bio kao iz bajke. Silvi je smetao glumčev temperament, kruti stavovi i potpuna predanost poslu. Kad karijera nije išla kako je očekivao, s njim je bilo nemoguće živeti. Par se rastao 1994, i mada su detalji razvoda skriveni od javnosti, priča se da je glumac Sindi isplatio sumu od 80 miliona dolara. Kostner je od 2004. u braku sa Kristin Boumgartner.

Harison Ford

Iako je njegov brak sa scenaristkinjom Melisom Matison važio za jedan od najstabilnijih u Holivudu, par se nakon 21 godina braka 2004. godine razveo. Zvanični uzrok su bile “nepomirljive razlike”, ali se uveliko šuškalo o njegovoj aferi sa koleginicom Kalistom Flokhart. I mada detalji razvoda nisu procureli u javnost, nagađa se da je Ford isplatio bivšoj suprugi negde između 85 i 118 miliona dolara.

Stiven Spilberg

85th Annual Academy Awards - Arrivals

Razvod čuvenog reditelja Stivena Spilberga i njegove prve supruge glumice Ejmi Irving, naterao je brojne zvezde da pre nego što kažu “da”, potpišu predbračni ugovor. Jedan od najboljih režisera današnjice i glumica su se venčali 1985, a razveli samo tri i po godine kasnije – 1989. Cifra koju je Ejmi dobila nakon brakorazvodne parnice – 100 miliona dolara, tada je bila astronomska. Zapravo, to je treći po redu najskuplji holivudski razvod tog vremena. Kada se 1991. venčao sa Kejt Kepšou, Spilberg je bio mudriji i zaštitio svoju imovinu.

Autor:Gloria.rs/M.Gašić

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *