Lepa Brena prvi put je otvorila dušu i progovorilam o problemima s kojima se nosila godinama, pa i decenijama.

Podeli:

Raspad Jugoslavije, ratno stanje, ekonomska kriza, verska i nacionalna mržnja koju je osetila na svojoj koži, otmica sina… sve to je ostavilo trajne posledice na najvećoj balkanskoj zvezdi od kojih i danas sva zadrhti.

Nakon svega što je preživela, kad bi se ponovo rodila, keže da ne bi poželela da bude najveća zvezda na Balkanu.

Ne mogu da verujem ljudima koji su prošli naporan put u životu i onda kažu, “Ja bih opet ponovo”. Kad bih se opet rodila, nikad ovo ne bih radila. Ne samo kao Lepa Brena, već kao predsednik ili kraljica sveta. Teško je i nap-rno za ženu da bude i supruga i poslovna žena. Decu na interesuje uspešna mama koja pravi karijeru pevačice i dobro zarađuje. Da mogu da vratim vreme, nikad ne bih bila Lepa Brena – kaže pevačica.

Ubrzo nakon udaje za Bobu sve je krenulo nizbrdo. Počeo je rat, nastao je raskol između bratskih nacija.

Kad smo se mi venčali, Lepa Brena je izbrisana sa ovih prostora. Više nikome nisam bila potrebna i nikome nisam bila dobra. Zato što su se svi golubovi preletači odjednom identifikovali sa svojom verom i nacionalizmom, a ja sam bila okačena na stub srama, kao najveća balkanska zvezda, koja je imala popularnost kao Tito. Svi su želeli da me razvlače u blatu, da brišu đonove o mene, da mi izbrišu ime, sve što sam stekla. Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj jer sam bila Jugoslovenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kosmopolitizam, to je bila država čijem se predsedniku klanjao ceo ceo svet – rekla je Brena sa setom u glasu.

Alo.rs

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *