LJUDSKE ZVERI Sin i snajka izbacili baku (92) iz kuće i naterali je da ŽIVI U SVINJCU

Podeli:

Fotografije izgladnele bake iz rešetaka svinjca u kome je živele izazvale su bes širom Kine. Još strašnije u celoj priči je to što je nesrećnu baku (92) u nehumanim uslovima godinama držao njen rođeni sin.

Screenshot_10

Fotografije je objavio “Southern Morning Post”, koji je uz potresnu fotografiju napisao da je baka koja se preziva Jang (ime nije objavljeno) godinama unazad živela u svinjcu veličine deset kvadratnih metara. List navodi da je starica spavala na drvenoj klupi i bila zaključana katancem.

Klupko je počelo da se odmotava kada je jedna lokalna meštanka objavila video starice kako sedi u kavezu na popularnom kineskom video servisu Miaopai.

– Kako ste mogli da je naterate da živi ovde i da joj ne dajete hranu? – upitala je žena njenog sina.

Od trenutka kada je objavljen (6. januara) video je pogledalo više od dva miliona ljudi.

Hiljade korisnika društvenih mreža sina i snajku zatočene žene prozvali su zverima i ološem, mada je bilo i neverovatnih tvrdnji da je starica možda dobrovoljno živela u svinjcu. Ipak, teško je poverovati da bi iko sebe izgladnjivao i voljno živeo u tako nehumanim uslovima.

Zainteresovali su se i mediji, a novinari lista “Southern Morning Post” obišli su baku i uslikali zastrašujuće fotografije na kojima se vidi da je starica nedeljama izgladnjivana.

Screenshot_11

Njen sin Vu novinarima je rekao da je njegova majka dobropvoljno otišla u svinjac, jer je patila od inkontinencije, pa se “plašila da će se u kući osećati neprijatan miris”.

Policija ispituje slučaj, a ukoliko se dokaže da su Vu i njegova suprga primorali ženu da živi u svinjcu čeka ih optužba za zlostavljanje.

Baka se sada nalazu u bolnici, a lokalno stanovništo prikupilo je odeću i neophodne potrepštine da joj donira.

Inače, ovakvi slučajevi nisu retkost u Kini. Pre nešto više od dve godine, 90-godišnja starica iz provincije Henan pronađena je u sličnim uslovima. Poslednjih nekoliko meseci povećan je broj prijavljenih slučajeva nasilja nad starijima, a neretko su nasilnici upravo najbliža porodica.

Nedavno je Kinu potresao slučaj starca koji pretura po smeću iz jednog restorana skupljajući ostatke hrane i fotografije žena (70) koja noću na pločiniku ispred metro stanice prodaje voće na temperaturi ispod nule da bi pomogla sinu da skupi novac za kuću.

Blic

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *