Prodat ključ hotelske sobe u kojoj je odsedala Merlin Monro

Podeli:

Ključ od sobe hotela u Konektikatu u kojem je 1956. godine odsela holivudska glumica Merlin Monro, dok se zabavljala s dramskim iscem Arturom Milerom, prodat je danas na internet aukciji za 131 dolar

VAŠINGTON – Ključ od sobe hotela u Konektikatu u kojem je 1956. godine odsela holivudska glumica Merlin Monro, dok se zabavljala s dramskim iscem Arturom Milerom, prodat je danas na internet aukciji za 131 dolar. Diler antikvitetima Loreta Krečko rekla je da je ključ sobe hotela “Homsted inn” u Nju Milfordu na i-beju (eBay) prodat ženi koja živi u tom gradu.

Kako navodi agencija AP, ona je kupila ključ pre dve godine kada je hotel promenio vlasnika.

Krečkova je navela da je bilo duplikata ključeva drugih soba u hotelu, ali da postoji samo jedan ključ sobe 22, omiljene sobe poznate holivudske dive.

Ona se odlučila da proda ključ pošto je haljina koju je Merilin Monro nosila dok je pevala rođendansku pesmu američkom predsedniku Džonu F. Kenediju prodata na aukciji za 4,8 miliona dolara.

Glumica je nosila izazovnu haljinu na rođendanskoj proslavi Džona F. Kenedija u Medison skver gardenu 1962. godine. Haljina je bila toliko uska, da je morala da se sašije na samoj glumici, navodi agencija AP.

Holivudska diva preminula je tri meseca kasnije od prevelike doze pilula za spavanje, a Kenedi je ubijen godinu dana kasnije.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *