ZVANIČNO: Predrag Danilović jedini kandidat za predsednika KSS

Podeli:

Ukoliko 15. decembra dobijem poverenje delegata skupštine za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta“, kaže Danilović

Nekadašnji funkcioner košarkaškog kluba Partizan jedini je kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, saopšteno je danas.

Rok za podnošenje kandidatura za funkciju predsednika KSS, koju je prethodnih pet i po godina obavljao Dragan Đilas, istekao je danas, a do predviđenog roka kandidaturu je podneo jedino Danilović.

Podršku njegovoj kandidaturi u predviđenoj formi dostavio je 21 delegat Skupštine KSS, navodi se na sajtu Saveza.

“Posle razgovora s mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata skupštine da budem kandidat za predsednika KSS-a. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner”, naveo je Danilović u izjavi dostavljenoj medijima.

Uz kandidaturu, Danilović je dostavio i program rada, ali i predlog za četiri resorna potpredsednika.

Danilović je za potpredsednika za žensku košarku predložio Anu Joković, a za potpredsednika za mušku košarku Igora Rakočevića. Za potpredsednika za finansije i marketing predložen je Bojan Radun, a za potpredsednika za takmičenja Dušan Projović.

KSS će novog predsednika izabrati na Skupštini zakazanoj za 15. decembar.

Ukoliko 15. decembra dobijem poverenje delegata skupštine Košarkaškog Saveza Srbije za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta“, rekao je Danilović.

Predrag Danilović je rođen 26. februara 1970. godine u Sarajevu. U profesionalnoj karijeri igrao je za Partizan, Virtus Bolonju i NBA klubove Majami i Dalas, a karijeru je završio 2000. u Virtusu.

Sa reprezentacijom je osvojio zlato na Evropskim prvenstvima 1989, 1991, 1995. i 1997, bronzu na EP 1999, kao i srebro na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. FIBA ga je proglasila za najboljeg igrača Evrope 1995. godine

Sa Partizanom je 1992. bio klupski šampion Evrope, a osvojio je i evropski Kup Radivoja Koraća, nacionalno prvenstvo i dva Kupa Jugoslavije.

U dresu Virtusa bio je evropski šampion 1998. godine, u Italiji je osvojio četiri nacionalna prvenstva, jedan Kup i jedan Superkup.

Godinama je obavljao funkciju predsednika Partizana, koju je napustio u avgustu 2015. godine.

Beta

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *