10 brzih i efikasnih vežbi da odmorite oči od računara i poboljšate vid

Podeli:

Po ceo dan sedimo za računarom, i kada se zadubimo u neki zadatak ili tekst, zaboravljamo da trepćemo. Oči nam se suše, a vid kvari… Ipak, postoje vežbe koje možete svakodnevno da radite kako biste poboljšali vid.

1. Trepćite dva minuta. Ova vežba pomaže da regulišete krvnu cirkulaciju u oku.

2. Kružite glavom dok gledate napred. Prvo sa desna na levo, a onda od gore ka dole. Ovo takođe povećava krvnu cirkulaciju u očima.

3. Pogledajte na desno, onda polako na levo. Onda isto uradite u suprotnom pravcu.

4. Zatvorite oči i opustite se. Za mrak se veruje da jača fotoreceptorne ćelije u očima, što pomaže da se održi dobar vid.

5. Pomerajte svoj pogled u različtim pravcima. Pogledajte desno pa levo, gore pa dole, pogledom kružite pa pravite osmicu.

6. Zatvorite oči čvrsto na 5 sekundi, onda ih otvorite. Uradite to sedam puta. Ova vežba pomaže da odmorite očne mišiće i poboljšate krvnu cirkulaciju u očima.

7. Lagano pritskajte slepoočnice prstima na dve sekunde. Ponovite četiri ili pet puta. Ova vežba poboljšava protok intraokularni fluida.

8. Držite oči otvorene, i pogledom crtajte jednostavne geometrijske figure. Onda pređite na komplikovanije oblike.

9. Zatvorite oči i polako pomerajte očne jabučice gore i dole. Ponavljajte ovo pet do deset puta.

10. Stanite blizu prozora i fokusirajte pogled na nešto što je veoma blizu vašem licu. A onda na nešto što je najudaljenije prozoru. Ponovite vežbu 10 puta.

Bizlife

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *