10 najboljih načina za preživljavanje mamurluka

Podeli:

Svako od nas zna način kako da preživi dan posle… Ovoga puta, otkrivamo Vam možda i ono što niste znali: pitali smo naše prijatelje, poznanike i kolege dan nam otkriju svoj “magični” recept za lečenje mamurluka.

Saveti koji slede uopšte nisu naučno dokazani, deluju čak malo i uvrnuto – ali nekome pomažu. Probajte!

1. Savet: Milk šejk od banane

Mleko odlično smiruje stomak i ako ga pomešate sa hranljivom i zdravom bananom i ne baš tako hranljivim i zdravim sladoledom  imaće savršeno oružje protiv mamurluka. Iako možda osećate da ne možete u usta da stavite ništa (sem vode), ovo zaista može da Vam pomogne, ako vam je muka u tom trenutku, pomislite da i ne može da vam bude puno gore!

Recept:

Izmiksajte bananu ili dve, malo mleka i dve – tri kašike sladoleda. Popijte dok je sveže. Hladna tečnost će smiriti vaš stomak, a hranljivost banane će Vam pomoći da nadoknadite energiju.

2. Savet: Čokolada

Čokolada je lek gotovo za sve. Zašto ne i za mamurluk? Možete je jesti u „sirovom“ stanju, ali je dobra opcija i čokoladno mleko – toplo ili hladno, odaberite samo u zavisnosti od toga šta Vam prija.

Ako ništa, svakako unosite mnogo šećera, što će Vam pomoći da nadoknadite energiju kako biste imali snage bar za jutarnju higijenu pre nego što se vratite u krevet ponovo.

3. Savet: Sendvič sa tunjevinom

Pomisao da napunite svoj iziritirani stomak i to sa sendvičom koji je od ribe, ne zvuči baš privlačno, zar ne?

Možda je vreme da zaboravite na predrasude, jer ovo i jeste razlog koji Vas je doveo do stanja u koje ste se našli. Rizikujte – mnogi se zaklinju da je baš sendvič sa tunjevinom ono što ih je diglo iz mrtvih!

4. Savet: Tekila

Jedan od najčešćih saveta koji možete čuti je – klin se klinom izbija. Ako nastavite da pijete alkohol, nećete imati još gori mamurluk, samo ćete ga odložiti. Do kada? Dok ne prestanete!

Ovo je jedan od saveta koje svakako ne bi trebalo da isprobate, bar ne svaki put, jer postoji ozbiljna opasnost da imate problem gori od mamurluka!

5. Savet: Kokosovo mleko (ili kokosova voda)

Voda iz mladog kokosa je jedna od najzdravijih tečnosti na svetu, ima mali sadržaj šećera i 99% je bez masti ima sjajan ukus i odlično rehidrira telo. Ima li boljih razloga od ovih?

Štaviše kokos ima egzotični ukus i miris, koji će Vam odmah popraviti raspoloženje – a ovo je vrlo važno kad želite da prebolite mamurluk.

6. Savet: Voćni sok

100% prirodan voćni sok je još jedan klasičan lek protiv mamurluka. Obezbediće Vam neophodnu tečnost, vitamine i šećer u krvi što će Vas osvežiti i snabdeti Vas energijom. Ukus voća je odličan za razbuđivanje i pomaže da se oslobodimo odvratnog ukusa alkohola iz usta.

Nemate energije da istisnete sok iz voća? Idite do najbliže prodavnice i kupite litru 100% prirodnog voćnog soka – svež vazduh će Vam, takođe, prijati!

 7. Savet: Lekovi protiv bola

Nema boljeg leka od 2 aspirina i pola litre vode pre spavanja – i ponovite postupak kad se probudite! Mamurluk će netragom nestati i osećaćete se kao novi. Ne zaboravite, ovo je samo za hitne slučajeve, ako ovo radite prečesto možete ozbiljno narušiti zdravlje!

8. Savet: Jaka večera i doručak

Bogat obrok će donekle ublažiti mamurluk, najbolje je da jedete pre nego legnete u krevet. Idealno bi bilo da krenete na žurku punog stomaka, tako ćete bar malo zaštiti svoje telo od alkohola. Bolje ikad nego nikad!

Savetujemo klasične obroke brze hrane: parče pice, pljeskavicu, sendvič, pecivo… Obezbedite sebi jak obrok i ovo isto ponovite ujutru.

9. Savet: Vitamin C

Vitamin C je vrlo dobar za organizam u svakom slučaju – kad smo mamurni, potreban nam je još više. Kako biste postigli bolji efekat uzmite vitamin C kroz tablete ili napitke. Pored vitamina C, neophodno je uneti i mnogo tečnosti.

10. Savet: s-ks

s-ks je rešenje mnogih problema i mnogi sa kojima smo razgovarali na temu leka protiv mamurluka su ubeđeni da ima s-ks pomaže. Ovo je verovatno i istina: s-ks je nešto u čemu uživamo i osećamo se sjajno posle njega, to ne znači da ćemo se osloboditi mamurluka, ali će nam svakako pomoći da se osećamo bolje taj dan. A to je svakako svrha ovih recepata!

dormeo.rs

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *