7 univerzalnih pravila dobrog življenja

Podeli:

Kada vam je teško, pogled kao da se magli, i ono što je nekad bilo kristalno jasno sada se muti. Zato, nije loše s vremena na vreme podsetiti se šta je u životu stvarno važno, i kojim putem treba poći uprkos tome šta trenutno izgleda kao “lakši način”. Najbolje je ono što vam dugoročno donosi dobro, uvek imajte to na umu.1. Budite u miru prošlošću tako da vas ne uznemirava u sadašnjosti.

1. Budite u miru prošlošću tako da vas ne uznemirava u sadašnjosti.

Čuli ste da postoje “duhovi prošlosti”? Ako nismo raščistili za prošlošću, ako nam savest nije čista, ili nas nešto muči, a hteli smo to da potisnemo – vratiće se. I to u najgorem mogućem obliku, plašiće nas kao duh, paralisaće nas i ometati. Zato, sve što možete da rešite, uradite to odmah. Ili jednostavno – oprostite. Vama će biti lakše.

 1. 2. Ono što drugi misle o vama vas se ne tiče.

  Svetu se ne može ugoditi, a ljudi posebno preziru one koji svima žele da se dopadnu. Da li takva osoba postoji? Naravno da ne. Ako želite da živite u miru sa sobom i drugima, jednostavno – budite ono što jeste. Tako ćete privući sve one koji vama prijaju, a odbićete one koji vam nisu potrebni u životu.

  3.Vreme leči skoro sve.Dajte svemu vremena.

  Ono što vam je nekada bilo nemoguće da podnesete, sad gledate iz daleka. Raskid, otkaz, selidba, smrt bliske osobe… Jači ste, pametniji, zreliji. Vreme donosi nove ljude, nove poglede, nova iskustva. Naučite da iz prošlosti izvučete ono najbolje za vas.

  4. Niko ne upravlja vašom srećom osim vas.

  Iako drugi mogu da doprinose tako što će vam pomagati ili odmagati, samo vi imate makaze, konac i iglu u rukama. Vi krojite, sastavljate i rastavljate. Sve prvo polazi iz glave, onda imate svojih 10 prstiju da to i ostvarite.

  5. Ne upoređujte svoj život sa tuđim i nemojte nikog osuđivati.

  Nikada ne znate šta se dešava “iza zatvorenih vrata”, i šta neko mora da prođe da bi bio tu gde jeste. Svako ima svoj put, svoje putovanje koje se razlikuje od bilo kog drugog. Svako ima drugačiju “polaznu osnovu”, drugačije okolnosti, ali i želje. Ono što vidite je samo spoljašnost.
  Upoređujte se sa svojom starom verzijom, onom od pre nekoliko godina, ili od pre nekoliko meseci. Jedino tako se vidi pun napredak.

  6. Prestanite da suviše razmišljate.

  U redu je i da ne znate baš sve odgovore. Ne samo da će neki od njih doći kada najmanje očekujete, već neke možda ne bi trebalo ni da znate.

  7. Smešite se.

  Ne postoji ništa što duši tako prija kao kada nam se usne razvuku u osmeh. Celo lice zablista, i postaje lepše. Osmeh je odbrana, štit, ali i sredstvo koje otvara mnoga vrata u životu. Kroz smeh pokazujemo ko smo mi, jer zla osoba ne ume lepo da se smeje, niti bilo kome prija taj smeh a dobra osoba pokazuje svu lepotu svoje duše kada je srećna.

Izvor: BIZLife

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *