8 činjenica o prdenju koje sigurno niste znali!

Podeli:

Šta sve možete sa svojim “vetrovima”.

Iako je prdenje nešto što sasvim prirodno, i dešava se svaki dan, postoje mnoge stvari o ovoj pojavi koje su nam sasvim nepoznate.

Ovo je lista od 8 bizarnih činjenica koje će vam biti vrlo interesantne:

1. Muškarci prde češće nego žene. I ne, nije stvar u tome da se žene kriju negde iza ćoška, a muškarci češće to čine pred drugima. Oni zaista češće prde.

2. Prosečno ljudsko biće prdne 14 puta dnevno. Iznenađujuće, zar ne? Mnogi bi mislili da se to ne dešava više od 3 puta…

3. Svakog dana prdite dovoljno da biste ispunili balon. Ako treba da organizujete dečiji rođendan za nekoliko nedelja, počnite da prdite u po jedan balon dnevno i svako dete će dobiti svoj! Samo držite palčeve da usred zabave ne popucaju!

4. Prdenje je znak zdravih creva i stomaka. Dobro je znati da je taj neugodni smrad barem znak dobrog zdravlja.

5. Udisanje prdeža može biti zdravo. Ovo zvuči zaista ludo, ali studije pokazuju da izlaganje hidrogen sulfidu zapravo smanjuje oštećenja mitohondrija (ćelijskih organela). Dakle, udahnite duboko kada sledeći put neko od vaših prijatelja pusti vetar.

6. Ženski prdeži smrde jače. Dame imaju veću koncentracija hidrogen sulfida u gasovima, pa stoga oni smrde jače nego muški.

7. Što uži anus, to glasniji prdež. Možda ste mislili da bi neki krupni, debeljuškasti tip sigurno pobedio u takmičenju za najbučniju svirku iz dupeta. Ali, ne, mršave osobe zapravo imaju veće šanse da prde glasnije.

8. Sokovi i žvakaće gume mogu učiniti da prdite više. Ako slučajno učestvujete u nekom bizarnom takmičenju, pijte više sokova i žvaćite žvake!

Srbija danas

 

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *