Božić Bata putuje brzinom od 5.800 kilometara u sekundi

Podeli:

Praznična sezona na kraju godine često je stresan period, posebno za Božić Batu, koji sa svojim irvasima mora da se kreće brzinom od 5.800 kilometara u sekundi kako bi na vreme doneo poklone svoj deci u svetu, zaključak je jednog istraživanjaOd 24. do 25. decembra, Božić Bata mora da pređe 2,5 milijardi stanica, ako se pođe od principa da će poklon dobiti deca svih veroispovesti, rekao je Anders Larson (Laršon) iz švedske konsultantske firme Sveko (Sweco), koja je sprovela istraživanje.

“Procenili smo da na svakom kvadratnom kilometru planete ima 48 stanovnika i da 20 metara deli jednu kuću od druge. Dakle, ako Božić Bata krene iz Kirgistana i putuje suprotno smeru okretanja Zemljine kugle, ima 48 sati za podelu svih poklona”, dodao je.

Iako Božić Bata prema tradiciji živi na Severnom polu, više severnih gradova spori se oko titule mesta u kojem je njegova zvanična rezidencija. Među njima je Rovaniemi u Finskoj.

Međutim, prema istraživanju Sveka, Božić Bata će upravo polaskom iz Kirgistana najbrže podeliti poklone i izgubiti najmanje vremena u putu.

Za ulazak kroz dimnjak, ostavljanje poklona i povratak u sanke, Božić Bata “pri svakom zaustavljanju ima 34 sekunde”, zaključak je studije te firme.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *