Evo šta možete da kupite za dolar širom sveta

Podeli:

Ukoliko volite da putujete, a u škripcu ste s novcem, imamo rešenje za vas. Predstavićemo vam šta sve može da se pazari za samo jedan dolar, spisak stvari će vas sigurno prijatno iznenaditi.

Svetske turističke agencije su kreirale infografik na kojem možete da vidite šta sve može da se kupi širom sveta za jedan dolar.

Mislili ste da za jedan dolar (oko 90 dinara) ne može da se kupi ništa? Niste u pravu. Britanski izdavač turističkih knjiga “Lonli plenet” je sproveo anketu među svojim čitaocima, pitajući ih šta kod njih u komšiluku mogu da kupe za dolar.Pročitajte šta se na našoj planeti može kupiti za siću.

Ako se ikad nađete u Egiptu, za dolar možete da pojedete tanjir košarija. To je jelo napravljeno od špageta, pirinča, sočiva i prženog luka. U Indiji možete da pojedete pirinča koliko vam duša poželi, bez ograničenja.

U Austriji nećete moći da kupite količinu kao u prethodno navedenim zemljama, ali, moći ćete da uzmete popularnu kiflu “Kornspitc”, da barem utolite glad. USjedinjenim Američkim Državama nema puno toga da se kupi za dolar, ali ćete vašeg četvoročkaša moći da parkirate bezbedno.Vijentam je tropska zemlja i potrebno je da imate zaštitu za glavu, a njihov prepozantljiv šešir od bambusa staje 1 dolar. To nije sve. U ovoj zemlji tri para sandala i pet pakovanja supe košta po jedan dolar.

U Nepalu za ove pare možete da pazarite 10 knedli i 250 mililitara koka-kole. Dok u Italiji za jedan dolar možete da popijete flašu jeftinog vina, dok jedete kilogram špageta za iste pare. A ako vas posle lošeg alkohola zaboli glava, jedna tableta brufena po istoj ceni rešiće vam problem.

Na Atlantskom okeanu, u Portugaliji, dok gledate u prelepu prirodu, možete popiti espreso za dolar. Na Filipinima je pravi raj za one koje vole masažu. Za samo jedan dolar dobijate masažu stopala u trajanju od 45 minuta. Ovo je do sad možda i najbolja ponuda od svih navedenih zemalja.

Arapsko jelo šavarma u bogatim Ujedinjenim Arapskim Emiratimakošta dolar. To je nešto nalik grčkom girosu i turskom kebabu, a u njega se stavljaju razni lokalni začini. Sve je popularniji kod nas, tako da možete da probate ovo ukusno jelo ukoliko niste.

U glavnom gradu Kolumbije, Bogoti, kafa i dva biskvita koštaju dolar. U Velikoj Britaniji je malo širi izbor robe za kupovinu.
Dve cigarete, tri četvrtine mleka, pola litre dizel goriva i novine su po dolar.

U Južnoj Koreji čak možete da putujete gradskim prevozom. Metro karta košta dolar, a ako želite da se maskirate, tu je i kostim za glavu za iste pare. Pošto naši ljudi često putuju kod naših suseda, u Mađarsku, tamo možete da parkirate automobil u centru grada na pola sata, da pročitate lokalne novine, prezalogajite četiri jabuke ili se počastite burgerom u Mekdonaldsu.

Kod naših drugih suseda Hrvata imate mogućnost, pogotovo ako idete na primorje, da se rashladite kuglom sladoleda.

Kraljevina Danska ima takođe raznovrsan izbor za samo jedan dolar. Litar mleka, čokoladica, krastavac i jedna razglednica za lokalno slanje koštaju po dolar.

Ako se nađete u Srednjoj Americi, konkretno u Kostariki, ješćete zdravo za male pare. Lubenica, papaja i ananas staju pojedan dolar, a ukoliko niste ljubitelj voća za isti novac možete uživati u šoljici kafe. Postoji dosta država na svetu koje su podeljene na dva dela, na bogati i siromašni. Tako je i na Kanarskim ostrvima. Ako ste na severu, možete da popijete kafu, dok na jugu možete za dolar da uzmete samo pola šoljice.

U Gradu svetlosti, Parizu, oko 40 odsto kafe u “Starbaksu” možete da uzmete za dolar. Na stenovitim Farskim Ostrvima su cene za naše uslove paprene, tako da možete da žvaćete žvakaću gumu za dolar. Ako imate sreće, naletećete u marketu na jabuke, a možete da kupite čak dve.

U dalekoj Australiji možete da okušate sreću za dolar. Srećka greb-greb može da vam promeni život, ukoliko izgrebete pravu kombinaciju.

Izvor: Telegraf/Foto:pixabay.com

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *