Evo zašto je uvek dobro imati pivo u frižideru

Podeli:

Ako mislite da pivo služi samo za gledanje utakmice, oduševićete se njegovom upotrebom u domaćinstvu: za kuvanje, poliranje, nameštaja, negu kose, skidanje fleka…

Osim što u hladnom pivu možete uživati onako kako već i uživate, dobro ga je uvek imati u frižideru iz nekoliko razloga koje ćemo vam otkriti ovom prilikom.
Pivoljupcima ne treba posebno naglašavati sve čari piva, ali da li ste znali da pivo može poslužiti i u nekim drugim situacijama?

Evo zašto je uvek dobro imati pivo u frižideru, ne samo da biste ga popili:

Rešite se voćnih mušica:
Sigurno ste se u kuhinji susreli s onim dosadnim malim mušicama kojih je teško rešiti se. Pogotovo u letnjim danima. Mogu se pojaviti zbog voća ili zbog neke biljke koja vene. Sve u svemu, voćne mušice vole pivo, zato probajte ovo: ulijte malo piva u čašu, odrežite jedan ugoa vrećice za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak vrećice namestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći da odole mirisu tečnosti, a vi ćete zatim sve zajedno baciti.

Lek za smeđe ‘fleke’ na travnjaku:
Kiselina iz piva ubiće štetočine, a ostali sastojci pomoći će travi da se oporavi i brže naraste.

Ispolirajte bakrene lonce:
Pivo će vratiti sjaj bakrenim loncima i posudama. Namočite krpu u pivo i ispolirajte posude. Prvo možete isprobati na nekoj manjoj površini.

Uklanjanje mrlja:
Mrlje na tepihu čest su problem. Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se rešili neprijatnog mirisa.

Kuvanje pirinča:
Ako riži želite da date poseban ukus, kuvajte je u pivu.

Mariniranje mesa i pečuraka:
Pivo ima kiselost koja će smekšati hranu. Osim toga, boljeg je ukusa od sirćeta.

Rešite se puževa:
Puževi mogu učiniti puno štete u bašti. Ulijte malo piva u staklenu flašu. Nju zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad zemlje. Puževe će privući miris piva, približiće se i upasti u flašu/čašu.

Hrana za kosu:
Vitamin B i prirodni šećer u pivu daće kosi sjaj, a deluje i kao prirodan losion koji povećava elastičnost i vitalnost. Ulijte pivo u čašu i pustite da dostigne sobnu temperaturu. Šamponirajte kosu i isperite je vodom. Prelijte pivo po kosi i dobro ga utrljajte. Isperite hladnom vodom.

Oživite drveni nameštaj:
Ako bi vašem drvenom nameštaju dobro došlo malo sjaja, namočite magičnu krpicu u pivo i nežno utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratiće mu se boja.

Rešite se osa:
U blizini mesta gde roštiljate stavite nekoliko posuda s pivom. Ose će navaliti na posude, a ne na vas i vašu hranu.

Kupka za stopala:
Umornim i bolnim nogama priuštite kupku od piva. Možete birati želite li toplu ili hladnu kupku, svejedno je.

Autor: telegraf.rs/Foto:pixabay.com

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *