Ispovest žene kojoj su pukli silikoni u grudima i trovali njen organizam godinama! Sada želi da osvesti druge!

Podeli:

Nakon porođaja, želela je da povrati lepotu svog tela, pa se odlučila da podigne opuštene grudi.

Foto: ThinkstockFOTO: THINKSTOCK

Aneta Stivens je 48-godišnja kozmetičarka iz Velike Britanije koja je ugradila silikone i tek tada postala zadovoljna svojim izgledom. Međutim, nije očekivala da će sve krenuti po zlu i da će ih isplaćivati ceo život.

Umalo nije umrla, kada su joj silikoni eksplodirali u grudima. Tkivo u njenim silikonskim grudima veličine 36C je pomalo odumiralo, a silikon ju je trovao. Pošto joj je silikon procureo u krvotok, slošilo joj se i odmah je posetila hirurga. Tkivo koje bi trebalo da služi kao zaštitni sloj, počeo je da se raspada.

Potrošila je 6000 funti na uklanjanje njenih skupih silikona koji su joj zadali brojne probleme. Punih 13 godina osećala je oštre bolove, imala srčane probleme, teško je disala i gubila kosu. Silikoni koje je imala u grudima su u međuvremenu zabranjeni u Velikoj Britaniji i prestali su da se ugrađuju.

Foto: ThinkstockFOTO: THINKSTOCK

Međutim, Aneta nije jedina. Brojne žene su se javljale s istim problemima u poslednjih deset godina. Samim tim, svoju priču je objavila u medijima, kako bi podigla svest o nuspojavama ugrađivanja implanata.

– Mislila sam da ću umreti. Telo mi se raspadalo. Znala sam da moram izvaditi silikon. Od veličine 36A došla sam do C. Htela sam da povećam grudi, jer mi se, nakon dojenja dvoje dece, oblik grudi skroz deformisao. Otišla sam pod hirurški nož, a nešto kasnije sam osetila poteškoće – enormno pojavljivanje akni, bol, zamagljen vid i debljanje. Znala sam da nešto nije u redu – priznala je Aneta.

Izvor: 24sata.hr

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *