JEZIK ZA ZUBE: Ove stvari NIKOME ne bi trebalo da poveravate!

Podeli:

Ovih 7 stvarčica kako znate i umete treba da zadržite za sebe, jer ako ih kažete nekome to neće ništa dobro doneti, naprotiv.

1. NE OTKRIVATE AMBICIOZNE PLANOVE

Odnosno, ne otkrivajte ih sve dok se nisu praktično ostvarili. Razlog: kada je plan još u domenu ideje verovatno ima dosta slabosti, i osoba kojoj ste se poverili će vam to ukazati, što vas može obeshrabriti.

2. NE HVALITE SE DOBRIM DELIMA

Poenta dobrog dela je da ga učinite bez satisfakcije i aplauza. Hvalisanje o dobrom delu izgleda kao arogancija i nema šanse da se vaš sagovornik ne upita da li ste zapravo licemer.

3. NE OTKRIVAJTE ŽIVOTNE NAVIKE

To da li ste nekada spavali do kasno ili jeli previše treba da bude samo vaša stvar. Prevazilaženje iskušenja i “mračnih faza” treba da bude samo jedna od vaših životnih pobeda, a ne stvar koja je u opisu vaše ličnosti.

4. MOMENTI HRABROSTI

Važi slično kao i za dobra dela: svi smo imali neki herojski momenat u životu, ali poenta istog je ne hvaliti se da ne biste izgledali kao licemer željan pažnje.

5. NE UBEĐUJTE DRUGE

Nemojte nikada javno govoriti o svojim prosvetljenim razmišljanjima o univerzumu, niti o pitanjima koja se tiču života i smrti. To je samo vaše viđenje stvari, a ne objektivna istina. Delovaćete snishodljivo ako budete pokušali druge da ubedite u to da su u zabludi. Samo će u retkim slučajevima neko imati koristi od vašeg mišljenja o ovim temama.

6. NE OTKRIVAJTE PORODIČNE PROBLEME

Porodični problemi se rešavaju unutar porodice i nikako ne bi trebalo da se iznose napolje. Osim toga, time rušite porodični ugled.

7. NE PRIČAJTE O STVARIMA KOJE NE ŽELITE DA ČUJETE

Jednostavno je: kao što nije pristojno ići prljav i smrdljiv, takve stvari ne bi trebalo da izlaze iz naših usana.

Izvor: Brightside, Prevod: S.M.

PREPORUKA ZA VAS

FB Komentari

komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *